En Sıcak Konular

23 milli antrenöre ''doping'' cezası

4 Aralık 2013 11:39 tsi
TAF Disiplin Kurulu, doping yaptıkları gerekçesiyle sorumlu oldukları sporcular ceza alan 23 antrenöre, 1 ile 3 yıl arasında değişen "müsabakalardan men" cezası verdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Disiplin Kurulu, doping yaptıkları gerekçesiyle sorumlu oldukları sporcular ceza alan ve aralarında Avrupa Şampiyonu milli atlet Nevin Yanıt'ın antrenörü Cüneyt Yüksel'in de bulunduğu 23 antrenöre, 1 ile 3 yıl arasında değişen sürelerle "müsabakalardan men" cezası verdi.
 
TAF Yönetim Kurulu'nun "doping" yaptıkları iddiasıyla sevk ettiği 25 antrenör ile ilgili karar almak üzere Disiplin Kurulu, TAF'ın Ankara'daki binasında toplandı.
 
Disiplin Kurulu Başkanı Av. Alparslan Şimşek Şimşek, Başkan Vekili Av. Fatoş Serin, üyeler Av. İrfan Coşkun ve Av. Sefa Atlı ile raportör Nihat Alp'in katıldığı 8 saat süren toplantıda, sporcuları 2'şer yıl ceza alan 23 antrenör "Sorumlu oldukları kişilerin anti doping kurallarına uygun olmayan davranışları" dolayısıyla Ceza Talimatının 36 ve 40. maddeleri uyarınca 1 ile 3 yıl arasında değişen sürelerle "müsabakalardan men" cezasına çarptırıldı.
 
Buna göre, "Anti doping" kurallarına uygun olmayan davranışları nedeniyle 2'şer yıl müsabakalardan men cezası alan Kaan Şencan ve Elif Yıldırım'ın antrenörü Kemal Şencan, Gökçe Çelenk ve Özge Kurteş'in antrenörü Atakan Gündoğdu, Ali Ekber Kayaş ve Emrah Altunkalem'in antrenörü Hacı Ahmet Pekel 3'er yıl, Tuğçe Şahutoğlu'nun antrenörü Muzaffer Tolun, Ebru Yurddaş'ın antrenörü İhsan Taş, Furkan Şen'in antrenörü Hatice Baykan, Berdan Burak Demir'in antrenörü Fikret Özsoy, Serhat Soyer'in antrenörü Bülent Mırız, Gülsüm Özdemir Güneş'in antrenörü Davut Sepetçi, Büşra Baş'ın antrenörü Neşe Parlak Sel, Çağdaş Arslan'ın antrenörü Umut Toyer, Ümmühani Karaçadır'ın antrenörü Murat Yurdadön, Oğuzhan Demir'in antrenörü Mustafa Erol Karaca, Esen Kızıldağ Kale'nin antrenörü Mehmet Kale, Batuhan Buğra Eruygun'un antrenörü Çağlar Kahramanoğlu, Dilek Esmer'in antrenörü Sevinç Esmer, Burcu Akmazoğlu ve Kübra Danış'ın antrenörü Hamit Gündoğdu, Hasan Birinci'nin antrenörü Gürbüz Gürbüzoğlulları, Umut Aday'ın antrenörü Metin Durmuşoğlu, Nilgün Öztürk'ün antrenörü Aysel Taş, Fatih Eryıldırım'ın antrenörü Erdal Eryıldırım ve Nevin Yanıt'ın antrenörü Cüneyt Yüksel'e 18'er ay, Kıvılcım Kaya Salman'ın antrenörü Artun Talay ise 1 yıl "müsabakalardan men" edildi.
 
Kurul iki antrenör hakkında ise federasyondan gelecek eksik evrakları dolayısıyla ceza tayini yapamadı.
 
Antrenörler, gerekçeli kararın tebliğ edilme tarihinden itibaren 5 gün içerisinde Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'na itirazlarını yapabilecek.

aa


Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs