En Sıcak Konular

Top, Irak ve Kuzey Irak hükümetinde

3 Aralık 2013 11:36 tsi
Top, Irak ve Kuzey Irak hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Irak'la enerji işbirliği hakkında konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Irak konusunda üzerine düşeni yaptığını ve pozitif bir tutum ortaya koyduğunu belirterek, "Top Merkezi Irak ve Kuzey Irak hükümetindedir. İnşallah kendileri anlaşırlar ve bize de iyi bir haber verirler, diye düşünüyorum. Aralık ayında bunu sağlayacaklarını ümit ediyorum" dedi.

Yıldız, petrol boru hatlarında merkezi Irak hükümetinin görevlendireceği bir gözlemci ile bu ölçüm noktalarında bulunmalarını istediklerini söyledi.

'HER GÜN BANKA DEKONTU VERİLECEK'
Bakan Yıldız, Kürt yönetiminin de bunu doğru bulduğunu belirterek, 'Elde edilen paranın bir kamu bankasında hesabının oluşturulması ve bundan sonra bunun dağıtılıyor olması ve o bankanın dekontunun da her gün itibariyle merkezi Irak Hükümeti'ne veriliyor olması doğru olacaktır. Şeffaflığın gücünü kullanmamız lazım' ifadelerini kullandı.

'ŞEFFALIĞIN GÜCÜNÜ KULLANMAMIZ LAZIM'
Petrol anlaşması ve sözleşmelerine imza atılıp atılmamasından çok sürecin devam etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Taner Yıldız, petrolden elde edilen gelirlerin Türkiye'de bir kamu bankasında toplanması ile ilgili ise, 'Merkezi Irak hükümetinden kendilerinin görevlendireceği bir gözlemci ile bu ölçüm noktalarında bulunmasını istiyoruz. Bunu Kuzey Irak'tan yetkililerde doğru buluyor. Buradan geçen petrolün ne kadar geçti. 100 varil, bunu ölçümledik ve teyitleştik. Bunun kaç para ettiği 1000 dolar. 1000 doların bir kamu bankasında hesabının oluşturulması ve bundan sonra bunun dağıtılıyor olması ve o bankanın dekontunun da her gün itibariyle merkezi Irak hükümetine veriliyor olması doğru olacaktır. Dediğim gibi şeffaflığın gücünü kullanmamız lazım. Son derece şeffaf olmamız lazım bu konuda iyi bir nokta yakalamamız lazım' dedi.

Yıldız, aynı zamanda "Elektrik dağıtım hizmetleri, doğalgaz dağıtım hizmetleri özel sektör eliyle yapılacak. Bunlarla ilgili tarife düzenlemelerini EPDK hazırlıyor" dedi.

Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,852 µs