En Sıcak Konular

İstanbul'un acil dönüşüm haritası çıkarıldı

3 Aralık 2013 11:24 tsi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'un riskli bölgelerinin ayrıntılı haritasını çıkardı. Haritada hangi ilçede hangi semtlerin riskli olduğu tek tek belirtiliyor. Bu bölgeler en kısa sürede kentsel dönüşüme uğrayacak.

17 Ağustos büyük Marmara Depremi'nden sonra özellikle megakent İstanbul ve çevresinde yürütülen Kentsel Dönüşüm Çalışmaları aralıksız devam ediyor.




Vatan'ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar da önemli bir aşama daha kaydedildi. İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, ‘İstanbul İli Riskli Rezerv Alanları Dağılım Haritası' hazırladı. Haritada megakent ölçeğinde belirlenen riskli yerler ile kentsel dönüşüm yapılacak alanların bilançosu çıkartıldı.

Uzun zamandır yürütülen çalışma sonucunda İstanbul'da ilçe ve mahalle bazında riskli bölgeler belirlenerek kentsel dönüşüm uygulanacak alanlar haritalandı. İstanbul'da riskli alanların büyük bir bölümü Avrupa yakasında yer alıyor. Riskli alanlarda yürütülecek ‘kentsel dönüşüm' konusunda en dikkat çeken yerlerin başında Gaziosmanpaşa ile Bağcılar ilçeleri geliyor. Bu ilçelerde kentsel dönüşüm için ayrıntılı projeler hazırlanarak hayata geçirilmeye başlandı.

İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, haritada riskli alan olması nedeniyle yeniden yapılandırılacak bölgelerde oturanların bu süre zarfında geçici olarak taşınacağı rezerv bölgeleri de belirtiyor. Buna göre İstanbul'un Arnavutköy ve Başakşehir ilçeleri yeni yerleşim alanları olarak öne çıkan bölgeler... Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından hazırlanan harita doğrultusunda çalışmalar en kısa sürede başlayacak.



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,028 µs