En Sıcak Konular

Hükümetten Hadis-i Şerif'le 'fitne' uyarısı

3 Aralık 2013 11:19 tsi
Hükümet adına dün bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, dershanelerin kapatılmasına karşı yürütülen çabanın bir tehdit ve güç gösterisi haline geldiğini belirterek Hadis-i Şerif'le fitne uyarısında bulunduv

Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısından sonra bir açıklama yapan hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Gülen camiasına Hadis-i Şerifli bir göndermede bulundu. Konuşmasında iki Hadis-i Şerif okuyarak fitne çıkarmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Arınç 'Şimdi tam bir fitne zamanıdır. Bu fitneyi çıkaranlar, büyütmek isteyenler, bu ateşin içerisinden büyük zararlı sonuçlar çıkarmaya çalışanlar için inançları olduğuna emin olduğumdan böyle bir Hadis-i Şerifi okumak istedim.' ifadelerini kullandı. 'Sizin 'Cemaat' dediğiniz Hizmet hareketi mevcut dershanelerin sadece yüzde 22'sine sahiptir. Geriye kalanlar ekonomik faaliyetlerdir. Diğerleriyle yapılan temaslarda, onlar da Türkiye'nin geldiği nokta itibarıyla bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu söylüyorlar.' Gazetelerde ve ekranlarda farklı konuşanlar olabileceğini dile getiren Arınç, 'Ama Sayın Bakanımızın ve bizim temas ettiğimiz pek çok insan bu dönüşme konusundaki teşviklerini ve tedbirlerini benimsiyor, geçiş sürecine ihtiyaçları olduğunu da kabul ediyorlar' dedi.

Arınç, "Biz Ocak ayında dersaneler yasasını Meclis'e getireceğiz. Ocak'ta yasayı çıkaracağız. Eylül 2015'e kadar dersanelere dönüşmeleri için süre verilecektir. Hemen dönüşmek isteyenlere daha fazla teşvik verilecektir. Ancak ben kendimi hazır hissetmiyorum diyenler için bu zaman geçerli olacaktır. Eylül 2015 demek, 2015-2016 yeni eğitim öğretim yılının başladığı tarih. O tarihte dershanelerin okullaşma sürecindeki son noktaya gelmesini arzu ediyoruz" dedi.

"Dershaneler ve hizmet hareketiyle hükümet karşı karşıya gelmiş değil" diyen Bülent Arınç, "Böyle bir karşı karşıya gelmekten Allah bizi muhafaza etsin. Çünkü bu Türkiye için kötü olur, hepimiz için kötü olur. Bunlar güzel insanlardır, güzel bir hükümet var" şeklinde konuştu. Dersanelere karşı bir husumet bulumadığını bunu kimsenin böyle algılamaması gerektiğini belirten Arınç, bazı dersane sahiplerinin dönüşüm konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

KAPATMA DEĞİL DÖNÜŞÜM

Bazı basın organlarında yoğun bir şekilde dershanelerin kapatılması konusu üzerinde yayın yapılıyor. Dershanelerin kapatılması diye bir konu gündemde değil. Türkiye'nin serbest ekonomik piyasa içerisindeki konumu buna karşıdır. Biz dershanelere ihtiyaç kalmadığını düşünüyoruz. İhtiyaç olan şey nedir? Yeni okulların açılması, yeni dersliklerin yapılması. Bu projenin adı hukuktaki tabiriyle bir dönüşüm projesidir. Yani dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi projesidir.

HAKLAR MUHAFAZA EDİLECEK

Buralarda çalışan öğretmenlerin, elemanların hakları muhafaza edilecektir. Dönüşmek isteyenlere teşvikler verilecektir. 'Ben özel okul olamam, böyle bir kararım da yok' diyenler, süreç içerisinde bu dershane faaliyetlerinden vazgeçmiş olurlar. Sağlıkta, ulaşımda, enerjide ve demokratikleşme sürecindeki dönüşüm projeleri gibi eğitimdeki dönüşüm projesinin de kabul edilmesi gerekir. Okullarımız var, öğretmenlerimiz var kaliteyi artıracağız ve çocuklarımız birer yarış atı gibi sınavdan sınava koşmayacak, o sınavlar için ek dershane hizmetlerine ihtiyaç duymayacak bir noktaya geliyoruz ve geleceğiz

"YASANIN ARKASINDA DURACAĞIZ"

Taslak 2014'ün Ocak ayında Meclis'e sevk edilecek. Gündemin mümkün olması durumunda ocak ayında bu mesele halledilecektir. Bu yasanın arkasında duracağız. Bu dönüşüm sürecinin sağlıklı olabilmesi için de 2 yıllık bir süre ön görüyoruz; yani Eylül 2015. 2015-2016 yeni eğitim-öğretim yılının başladığı tarihte dershanelerin okullaşma sürecindeki son noktaya gelmesini arzu ediyoruz.

"TEHDİT HALİNE GELDİ, YADIRGIYORUZ"

Dershanelerle ilgili abartılı haberlere tepki gösteren Arınç, 'Tehdit noktasına gelen, bir güç gösterisi haline gelen davranışları yadırgadığımızı söylemek istiyorum. Hükümeti hedef tahtasına koymak doğru bir davranış değildir' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershanelerle ilgili dönüşüm projesi hakkında yapılan haber ve yorumları da eleştirdi. Bu çalışmanın dershanelere karşı bir husumet olmadığını, bir dönüm projesi olduğunu ifade eden Arınç şunları kaydetti:

GÜÇ GÖSTERİSİ OLDU

'Sizin 'Cemaat' dediğiniz Hizmet hareketi mevcut dershanelerin sadece yüzde 22'sine sahiptir. Geriye kalanlar ekonomik faaliyetlerdir. Diğerleriyle yapılan temaslarda, onlar da Türkiye'nin geldiği nokta itibarıyla bir dönüşüme ihtiyacı olduğunu söylüyorlar.' Gazetelerde ve ekranlarda farklı konuşanlar olabileceğini dile getiren Arınç, 'Ama Sayın Bakanımızın ve bizim temas ettiğimiz pek çok insan bu dönüşme konusundaki teşviklerini ve tedbirlerini benimsiyor, geçiş sürecine ihtiyaçları olduğunu da kabul ediyorlar' dedi. Dershanelerin kapatılması konusundaki kararlılıklarını yineleyen Arınç, şunları kaydetti: 'Buna karşı adeta tehdit noktasına gelen, hükümet aleyhtarı bir gösteriye dönüşen, bir güç gösterisi haline gelen davranışları yadırgadığımızı söylemek istiyorum. Yakınlıklarımızı herkes bilir ama hükümeti hedef tahtasına koyarak, yapmak istemediğimiz, hatta aklımızın ucundan bile geçmeyen bir konuyu bizimle bir kavga meselesi haline getirmek doğru bir davranış değildir.'

HADİS-İ ŞERİFLE UYARI

Konuşmasında 2 Hadis-i Şerif okuyarak fitne çıkarmak isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Arınç 'Şimdi tam bir fitne zamanıdır. Bu fitneyi çıkaranlar, büyütmek isteyenler, bu ateşin içerisinden büyük zararlı sonuçlar çıkarmaya çalışanlar için inançları olduğuna emin olduğumdan böyle bir Hadis-i Şerifi okumak istedim.' ifadelerini kullandı. Arınç, şunları söyledi: Fitnenin unsuru olmak istemeyiz. Böyle bir şeyi de kabul etmemiz mümkün değil ama her gün televizyonlarından gazetelerinden kalemlerinden hükümeti hedef tahtasına oturtarak, küçücük bir meseleyi cihanşümul bir mesele haline getirerek, birbirlerini Allah rızası için sevenlerin arasına fitne koymaya gayret edenlere buradan istirham ediyorum: Fitnenin aleti olmayalım. Ne biz ne de siz. Bundan sonraki yazacaklarınız söyleyecekleriniz bu ateşi büyütmeye yaramasın bu ateşin söndürülmesi için herkes elindeki bir bardak suyu döküversin. Sözümün nereye gittiğini herkes çok iyi bilir. Şu ana kadar yapılan yayınlara baktığım zaman okumakta ve dinlemekte zorlanıyorum. Fitneyi büyütmeden fazla faydası yoktur.



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,356 µs