En Sıcak Konular

'MGK kararları uygulansaydı o bürokratlar orada olur muydu?'

3 Aralık 2013 09:03 tsi
'MGK kararları uygulansaydı o bürokratlar orada olur muydu?' Sevilay Yükselir’in moderatörlüğünü yaptığı; Salih Tuna, Okay Gönensin ve Avni Özgürel’in katıldığı programda, 2004 MGK kararları ve dershaneler konusu değerlendirildi...

A Haber’de yayınlanan Sevilay Yükselir’in moderatörlüğünü yaptığı %100 Siyaset programında dershaneler ve 2004’teki MGK kararları tartışıldı.
 
"ASIL HEDEF AK PARTİ'YDİ"

Salih Tuna, Okay Gönensin ve Avni Özgürel’in katıldığı programda, tartışılan MGK kararlarının alındıoğı 2004 yılında dönemin Başbakanlık Müsteşarı olan Ömer Dinçer’in A Haber’e verdiği özel röportajın VTR’si yayınlandı.

Dinçer röportajda, 2004 MGK’sında aslında hedefin hükümet olduğunu belirtirken, askeri vesayetin o dönemde hükümeti sıkıştırma çabası içerisinde olduğunun altını çizdi.
 
KARAR UYGULANSAYDI O BÜROKRATLAR OLUR MUYDU?

Sevilay Yükselir ise, Cemaat’in AK Parti’ye “bizim bürokratlarımız olmasaydı siz askeri vesayete direnemezdiniz. Ergenekon yapılanması çökertilemezdi, askeri vesayet bitirilemezdi” türünden söylemlerini hatırlattı ve şu çarpıcı soruyu sordu:
 
Eğer, MGK’daki o karar uygulanmış olsaydı, o bürokratlar orada olur muydu? Olmaz mıydı?

GÖNENSİN: HÜKÜMET O KARARLARI AÇIKLAMADI ÇÜNK܅

“2004’te AK Parti hükümetine 28 Şubat gibi bir sıkıştırma yapılmış” diyen Okay Gönensin de şöyle konuştu:

2004’ün şartlarında, artık darbe hazırlıklarını sağır sultanlar biliyordu. Öyle bir hava dolaşıyordu ki, şu yayılıyordu: Kıpırdarsanız vururuz, kurduğumuz sisteme engel koyarsanız tokadı yersiniz. O sırada Ankara’da söylentiler yayılmaya başlamıştı. Ciddi bir askeri kıpırdanma oldu. Sadece duyulmak da değil. Gazete arşivlerine bakın. 2002-2003-2004 yıllarında bazı gazete arşivlerine bakın, bazı yazılara bakın. Okuduğunuz zaman, işaret verdiklerini görürsünüz. İki gazete, dört imza. Sadece onlara bakın.

AK Parti’nin yaptığı tamamen politik ve makul bir harekettir. Bize duyurmadılar. Halbuki askerler ne isterdi? Nasıl Erbakan’a Tansu’ya imzalattık, bunlara da imzalattık. Dediğimizi yaptıracağız. Bunun için imzalatıyorsun. Yoksa bir yaptırımı yok. Hukuki bir şey yok. Sadece darbe olur, müebbet yersin o ayrı.

Buna rağmen hükümet gizli tuttu. Siyasi gerilim olarak aktarmadı. O dönemdeki darbe söylemlerini aşarken de bunu kullanmadı, geçiştirdi. Bu konuda ben hükümetin tavrını başarılı buluyorum.

AVNİ ÖZGÜREL: AK PARTİ O GÜN İKTİDAR OLDU!

Avni Özgürel ise, hükümetin 2007’deki 27 Nisan e-muhtırasına verdiği sert yanıttan sonra gerçek bir iktidar haline geldiğini belirtti.

Özgürel şöyle konuştu:

Hepimiz biliyoruz ki, 2007’ye kadar, yani 27 Nisan e-muhtırasının ertesi gününün sabahı Tayyip Erdoğan’ın ayağa kalkıp, “yok arkadaş” dediği ana kadar AK Parti sadece hükümetti. İktidar değildi. Ne zaman ki Tayyip Bey kalkıp “yok kardeşim, buraya kadar. Bundan sonrası yok.” Dediği anda ve o gün bir saat sonra İlker Başbuğ geri adım attı. AK Parti’nin gerçek iktidarı başladı.

stargazete.com


Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,726 µs