En Sıcak Konular

'Suriye'de güvenlik kuvvetimiz yok'

2 Aralık 2013 15:34 tsi
'Suriye'de güvenlik kuvvetimiz yok' Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye'de, Türkiye'nin güvenlik kuvvetlerine mensup kişilerin bulunduğuna dair haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'de, Türkiye'nin güvenlik kuvvetlerine mensup kişilerin bulunduğuna dair haberlerin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat'ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye halkına ve onun meşru temsilcisi Suriye muhalefetine olan desteğinin temelinde, demokrasinin, barış ve huzurun egemen olduğu yeni bir Suriye'nin kurulmasına katkıda bulunma irade ve sorumluluğunun yattığını belirtti. Davutoğlu, Suriyeli muhaliflerle olan ilişkilerin bu doğrultuda sürdüğünü kaydetti.

Türkiye'nin, Suriye'deki olayların en kısa sürede barış ve istikrar odaklı bir seyir kazanması; sürecin, halkın meşru beklentileri doğrultusunda tamamlanması için çaba sarf ettiğini vurgulayan Davutoğlu, yanıtında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'nin temel dış politika ilkeleri çerçevesinde, terör örgütlerinin, aşırılık yanlısı oluşumların desteklenmesi, ülkemizde barındırılması ya da her kim olursa olsun Suriye'de yapılan insanlık dışı eylemlere göz yumulması ya da onay verilmesi söz konusu değildir.

Aksine, bu tür suç ve eylemler tarafımızdan en şiddetli biçimde kınanmakta ve kabul edilmez bulunduğu her fırsatta vurgulanmaktadır.

Nitekim Suriye halkının meşru temsilcisi Suriye Ulusal Koalisyonu da Suriye'deki her türlü insanlık dışı eylemin karşısında durmuş, muhalif saflarda münferiden de olsa bu tür eylemler gerçekleştirildiği takdirde, bunun cezasız kalmayacağını uluslararası kamuoyuna duyurmuştur.

Tamamen insani mülahazalarla izlediğimiz açık kapı politikası bağlamında, ülkemize sığınan ve sayıları giderek artmakta olan Suriyelilere yönelik yardımlar bakımından din, mezhep ya da etnik köken ayrımı yapıldığı iddiaları da tamamen gerçek dışıdır.

Diğer taraftan, Suriye'de güvenlik kuvvetlerimize mensup kişilerin bulunduğuna dair haberler de hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Bu yönde ileri sürülen benzeri tüm iddiaların da asılsız olduğu ortaya çıkmıştır."

AA



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs