En Sıcak Konular

Bu yıl kara kış Sibirya'dan

2 Aralık 2013 09:08 tsi
Kars eksi 18, Erzurum eksi 14 dereceyi gördü. Bölge buz kesti. Sibirya'dan gelen alçak basınç sistemi nedeniyle yarından itibaren tüm yurtta soğuk hava etkili olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi aniden bastıran karın ardından gelen soğuk hava ile buz kesti. Hava sıcaklığının 15 derece birden düştüğü bölgede Kars'ta eksi 18, Erzurum ve Ardahan'da ise eksi 14 derece görüldü. Hava sıcaklıkları Erzincan'da eksi 8, Ağrı'da eksi 13 ve Iğdır'da eksi 2 derece olarak kaydedildi. Ardahan'da bulunan Kura Nehri'nin yüzeyi de kısmen buz tuttu. Erzurum'da ise cadde, sokaklar, şadırvanlar, çeşmeler ve açıkta bulunan her şey buz kesti. Saçaklardan buz sarkıtları uzadı. Kentte birçok araç donarken araçlarını çalıştırmak isteyen sürücüler de zor anlar yaşadı. Meteoroloji yetkilileri, bölgenin Sibirya'dan gelen alçak basınç sisteminin altına gireceğini ve yoğun kar yağışının beklendiğini bildirdi.

10 DERECE DÜŞECEK

Öte yandan Isparta'da sobadan sızan karbonmonoksitten zehirlenen Mustafa (83) ve Atiye Yücel (73) çifti öldü. Türkiye genelinde soğuk hava etkili olacak. Sıcaklık 4 ila 10 derece azalacak. Özellikle Doğu'da yoğun kar yağışı ve don olayları bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, dün itibariyle 3 ila 6 derece artan hava sıcaklığının yarın itibariyle kuzey ve iç bölgeler başta olmak üzere hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. 4 ila 10 derece azalması beklenen sıcaklar, yerini soğuk havaya bırakıyor. Marmara'nın batısı ile Kuzey ve Kıyı Ege'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgâr ise batı bölgelerde güney ve güneydoğu, doğu bölgelerimizde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege ve Orta Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetlice esecek. Yarından itibaren Doğu'da kar beklenirken, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hava sıcaklığı eksinin altına düşecek.

Sabah


Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,745 µs