En Sıcak Konular

''Kardeşlik siyaseti yürütüyoruz''

1 Aralık 2013 14:47 tsi
''Kardeşlik siyaseti yürütüyoruz'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fethiye'de düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizim siyasetimiz ideoloji siyaseti değildir. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Yola çıkarken söyledik, biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz diye. 11 yıldır bunu yaptık, bunu yapıyoruz, yapacağız. Bizim siyasetimiz korkutma, sindirme, istismar siyaseti hiç değildir'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Muğla'nın Fethiye ilçesinde toplu açılış törenindeki konuşmasında, açılışını gerçekleştirdikleri tüm eser, hizmet ve yatırımların ilçeye hayırlı olmasını diledi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı ile hayırseverlerin inşa ettirdiği Sağlık Meslek Lisesinin tamam, 12 derslikli bu liseyi resmi olarak hizmete aldıklarını, Orman ve Su İşleri Bakanlığının sulama kanalı ve ıslah projelerini tamamladığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının içme suyu projeleri ile park düzenlemelerini bitirdiğini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Aile Danışma ve Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezini Fethiye'ye kazandırdığını, İl Özel İdaresinin de 19 içme suyu ve 34 yol projesini Fethiye ile köylerine kazandırdığını aktaran Erdoğan, sadece 2 yılda Fethiye'de 13 trilyon liralık yatırım yaptıklarını, bugün bunları hep birlikte hizmete aldıklarını söyledi. Erdoğan, bu yatırımlarda emeği geçenlere şükranlarını sunduğunu belirtti.
 
''Bizim siyasetimiz ideoloji siyaseti değildir. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Yola çıkarken söyledik, biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz diye. 11 yıldır bunu yaptık, bunu yapıyoruz, yapacağız. Bizim siyasetimiz korkutma, sindirme, istismar siyaseti hiç değildir'' diyen Erdoğan, eser bırakma gayreti içinde olduklarını, birlik ve kardeşlik siyaseti ürettiklerini bildirdi. 
 
Türkiye'nin hiçbir ilinde, hiçbir ilçesinde oy oranlarına bakan, ona göre hizmet veren, ona göre çalışan bir parti, böyle bir hükümet olmadıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, ''Hakkari'de bizim milletvekillerimiz yok diye biz kalkıp oraya hizmet vermeyelim. Böyle bir şey yapmadık. Oraya da eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ne gerekiyorsa götürdük ki şimdi havalimanını bitirmek üzereyiz. Bütün bunları yapıyoruz. Engellere rağmen yaptık, yapıyoruz ve yapacağız'' dedi.
 
Aynı şeyi Şırnak'ta da yaptıklarını aktaran Erdoğan, şöyle devam eti:
 
''Yine aynı şeyi söylediler. 'Niye yapıyorsunuz' dediler. Dedik ki 'Yaparız'. Burada insan var mı, var. Benim vatandaşım var mı, var. Burası Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları mı, evet. 'Öyleyse buraların hepsini, Batı'yı nasıl ihya ediyorsak Doğu'yu, Güneydoğu'yu da aynı şekilde ihya edeceğiz' dedik. Çünkü 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarını ihya etmediğimiz sürece bazı bölücü çevrelere malzeme üretmiş oluruz. 'Bu malzemeyi vermeyeceğiz' dedik. Ve hamdolsun şu anda Doğu, Güneydoğu, Doğu Karadeniz, Orta Anadolu tarihinde görmediği yatırımları bizim iktidarımızda gördü. Bundan sonra da görmeye devam edecek.
 
Aynı şey batı için de geçerli. Sadece Muğla'da 11 yıllık iktidarımız döneminde yaptığımız yatırımlar ortada. 5,4 katrilyon Türk lirası yatırım yaptık. 5,5 katrilyon. Yani Muğla bize iyi bakmıyor demedik. Muğla'da birinci parti değiliz demedik. Yine gayret ettik. Niye çünkü olması gereken neyse bunu yapacağız. Daha iyisi, daha ideali neyse bunu yapacağız. Onun için de işte dün Muğla merkezde, bugün burada. Seçim döneminde sandıklar kapanır. Bizim için o rakamlar, o oranlar gündemimizden çıkar. Biz hizmet üretirken Türkiye haritasını önümüze alıp, oy oranına bakıp, haritayı renkler ayırıp ondan sonra da farklı muamele eden bir iktidar değiliz. 81 vilayet bizim için aynıdır. 76 milyon bizim için birdir. Türkiye bizim nazarımızda birdir. Nerede insan varsa, nerede can varsa biz oraya hizmet götürmenin, oraya eser inşa etmenin, oradaki ihtiyaçları karşılamanın derdi, gayesi, mücadelesi içinde olduk.''
 
''Bunlar hangi dünyada yaşıyorlardı''
 
İktidarları döneminde eğitim alanında attıkları adımların ortada olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Cumhuriyet tarihinde yapılmış olan derslikler kadar neredeyse derslik yaptık. Okul yaptık. Bu okullarımızda doğru dürüst bilişim teknolojisi sınıfı yoktu, biz bunu yaptık. Okullarımıza bilgisayarlar gönderdik. Niye, 'Dünyada bilişim teknolojileri gelişiyor. Öyleyse bizim okullarımızda bunun gelişmesi lazım' dedik'' diye konuştu.
 
Daha da ileri giderek FATİH projesi çalışması başlattıklarını bildiren Erdoğan, okulların bazı sınıflarına akıllı tahtaları yerleştirmeye başladıklarını, kara tahtadan akıllı tahtalara geçtiklerini ve artık kitabı tablet bilgisayarlara girdiklerini, yavruların elinde tablet bilgisayarla okula gidip geldiklerini söyledi.
 
Kendilerinden önceki iktidarların çağın, modern dünyanın bilimde yaptıklarını yapamadığını aktaran Başbakan Erdoğan, ''Öğrencilik yıllarımızda saman kağıdından teksirlerle notlar verilirdi. Biz öyle okuduk. Hatta bazen bunları bulamazdık. Kırtasiyecilere kitap almak için giderdik, kitaplarımızı alamazdık'' dedi.
 
Artık sene başında birinci sınıf kağıda basılmış kitapları sıraların üzerine ücretsiz olarak koyduklarını söyleyen Erdoğan, ''Peki bu muhalefet nerede. Bunlar böyle şeyi niye yapmadılar? CHP'si niye yapmadı bunu, MHP'si niye yapmadı? Bunlar hangi dünyada yaşıyorlardı. İşte onun için diyorum ki Fethiye'nin güzel insanları, 30 Mart'a kadar sizler çok daha farklı bir çalışmanın içine girmelisiniz. Daha güzel bir Fethiye için, daha güzel bir Muğla için bu adımları atacağız'' diye konuştu.
 
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar'ı büyükşehir belediye başkan adayı ilan ettiklerini aktaran Erdoğan, büyükşehir belediyesine artık bilimin nakış nakış işlenmesini istediklerini belirti.
 
Erdoğan, büyükşehir belediyesinin Muğla merkezde kalmayacağını, Muğla'nın tamamına hizmet edeceğini söyledi.
 
''Bunlar turizmi yasaklarlar diyorlardı''
 
Göreve geldiklerinde Türkiye'ye gelen turist sayısının 13 milyon olduğunu aktaran Başbakan Erdoğan, 2012 yılı sonunda 35,7 milyon turiste ulaştıklarını söyledi. Erdoğan, ''O zaman ne diyorlardı biliyor musunuz? 'AK Parti iktidara geldi, Türkiye'ye artık turist gelmeyecek' diyorlardı. 'Bunlar artık turizmi yasaklarlar' diyorlardı. O zaman turizm gelirimiz neydi biliyor musunuz? 8,5 milyar dolardı. 2012 sonunda nereye ulaştık? 29 milyar dolara ulaştık. Bu yıl Allah'ın izniyle 30 milyar doları aşacağız ve 2013 yılında hem turist sayısı, hem turizm geliri itibarıyla inşallah 2012'yi geride bırakacağız'' dedi.
 
Bunun Türkiye'deki istikrar ve güvenle olduğunu belirten Erdoğan, şu anda dünya turizminde Türk otellerinin yerinin daha farklı olduğunu söyledi. Türkiye'nin bölgesindeki ve dünyadaki etkinliğinin çok daha farklı olduğunu, saygınlığının farklı olduğunu belirten Erdoğan, en doğudan en batıya kadar dünyanın bütün başkentlerinde, bütün kentlerinde, gazetelerinde, televizyonlarında Türkiye'nin konuşulduğunu, Türkiye'nin tartışıldığını belirti. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin sık sık adı anılan bir ülke olduğunu aktardı.

aa


Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,572 µs