En Sıcak Konular

CHP, Melih Gökçek'e rakip bulamıyor

1 Aralık 2013 11:05 tsi
Melih Gökçek'e karşı milletvekillerinin büyük kısmı Muharrem İnce'yi istedi. Bir grup ise, “Sağdan oy alamaz” diye karşı çıktı.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye katılmasıyla İstanbul adayı arayışını bitiren CHP'de, Ankara ve İzmir için yoğun kulis faaliyeti sürüyor. AK Parti, Ankara'da Melih Gökçek'i yeniden aday göstermişti. CHP'li milletvekillerinin önemli bir kısmı Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin Gökçek'e karşı aday gösterilmesi için çalışıyor. Milletvekilleri, bizzat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeler yapıyor. Ancak yeni CHP'liler, İnce'nin adaylığına sıcak bakmıyor. Söz konusu isimler, “Ankara'yı bu defa alma ihtimalimiz çok yüksek. O sebeple sadece sol seçmenden değil, sağ seçmenden de oy alabilecek bir aday göstermeliyiz. İnce'nin yerine Ankaragücü eski Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, daha uygun” dedi.

Parti yönetimi ise, eski ANAP'lı bakanlardan Lütfullah Kayalar, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e yakınlığı ile bilinen eski CHP milletvekili İlhan Kesici, Muharem İnce, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Cengiz Topel için anket çalışması başlattı. Bazı yöneticiler, “Kayalar'ı daha önce Yozgat'tan aday gösterdik. Hiçbir sonuç alınamadı” diye tepki gösterdi. CHP'nin İzmir adayı da henüz netleşmedi. Mevcut başkan Aziz Kocaoğlu'nun yeniden aday gösterilmesi yüksek bir ihtimal olarak değerlendiriliyor. Kocaoğlu'ndan vazgeçilmesi halinde en güçlü aday, sağ kökenli İzmir Milletvekili Aytun Çıray.

Türkiye

Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,574 µs