En Sıcak Konular

Mısır'da 183 kişi gözaltına alındı

29 Kasım 2013 22:06 tsi
Mısır'ın başkenti Kahire ile Giza şehrinde gösteri yasasını ve darbe yönetimini protesto eden 183 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kahire ve Giza'da izinsiz gösteri yaparak gösteri yasasına muhalefet eden ve bozgunculuk çıkaran 183 kişinin gözaltına alındığı" kaydedildi.
 
Bu arada, Hüsnü Mübarek yönetimine karşı yapılan ''25 Ocak Devrimi'nin'' sembol isimlerinden Alaa Abdulfettah'ın gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.
 
Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün gözaltına alınan Abdulfettah hakkında, ''gösteri yasasını ihlal etmek ve gösteri esnasında bir polisin telsizini çalmak'' suçlamasıyla soruşturma açıldı.
 
Abdulfettah'ın babası Ahmed Seyful İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Oğlumun tutuklanması, yönetimin, yargıyı kullandığının açık bir delilidir'' dedi.
 
Gösterilerde AA muhabiri ve 8 kişi yaralandı
 
Mısır'da ülke genelinde farklı siyasi kesimlerin katılımıyla düzenlenen darbe karşıtı protestolar sürüyor. Suveyş kentinde yapılan gösterilerde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu bir kişinin ağır yaralandığı bildirildi.
 
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde gösteri yasasına uyulmaması nedeniyle çıkan şiddet olaylarında 8 kişinin yaralandığı kaydedildi.
 
Kahire'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki gösterileri takip eden AA kameramanı Ahmed es-Seyyid de diz kapağına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu yaralandı. Seyyid'in durumunun iyi olduğu bildirildi.
 
 Öte yandan, Kahire Üniversitesi Öğrenci Birliği, Anayasa Değişiklik Komisyonu'ndan çekilme kararı aldı.
 
Öğrenci Birliği'nden yapılan açıklamada, mühendislik fakültesi öğrencisi Muhammed Rıza'nın ölümü kınandı. Anayasa Değişiklik Komisyonu'ndaki temsiliyetin durdurulduğu ifade edilen açıklamada,  Arap ve Mısır üniversiteleri ile yapılması planlanan tüm aktivitelerin de gözaltındaki öğrenciler serbest bırakılana kadar süresiz iptal edildiği belirtildi.
 

Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,700 µs