En Sıcak Konular

Gaziantep Büyükşehir Adayı Bakan Fatma Şahin oldu

29 Kasım 2013 16:53 tsi
AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin olduğunu açıkladı.

Ankara Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 6'sı büyükşehir olmak üzere 21 il belediye başkan adayını açıklayan Başbakan Erdoğan, Gaziantep'ten Bakan Fatma Şahin'i aday gösterdi.

Fatma Şahin'in özgeçmişi

20 Haziran 1966'da Gaziantep’te doğan Fatma Şahin, ilk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladı.1983 yılında İstanbul Teknik Üniversite’si Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği bölümüne giren Şahin, 1987 yılında üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Gaziantep’te özel sektörde  çalışmaya başladı. Uzun yıllar Gaziantep’te özel sektörde çalışan Şahin, bu süre içinde İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak üst düzey yöneticilik görevlerinde bulundu.

2001 yılında AK Parti Gaziantep Teşkilatı’nda kurucu üye olarak siyasete adım atan Fatma Şahin, 3 Kasım 2002 Genel Seçimleri'nde 22. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.

Bu dönemde; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu’nda ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ile Töre ve Namus Cinayetleri ile Çocuklara Karşı Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Şahin, AK Parti 2. Olağan Kongresinde Merkez Karar Yürütme Kurulu’na seçildi.

22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri'nde 23. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak yeniden seçilen Fatma Şahin, bu dönemde AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı görevinde bulundu. 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri'nde 24. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak 3. kez Meclis'e giren Şahin, 6 Temmuz 2011 tarihinde "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı" olarak atandı.

Fatma Şahin, evli ve 2 çocuk annesi.

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,505 µs