En Sıcak Konular

Hollanda'nın kredi notu düşürüldü

29 Kasım 2013 12:34 tsi
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Hollanda'nın kredi notunu "AAA"dan "AA+"ya düşürdü, görünümünü ise "durağan" olarak belirledi.

Kuruluş İspanya'nın  "BBB-" olan kredi notunu teyit ederken, not görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.
 
S&P ayrıca Çin'in "AA-" olan kredi notunu teyit etti, not görünümünün ise "durağan" olduğunu kaydetti. Güney Kıbrıs'ın kredi notunu "CCC+"dan "B-"ye yükselten kuruluş, Gürcistan'ın "BB-" olan kredi notunu teyit ederken her iki ülkenin not görünümünü de "durağan" olarak açıkladı.
 
Hollanda'nın kredi notunu "AAA"dan "AA+"ya düşüren S&P, yaptığı açıklamada notun düşürülmesine gerekçe olarak ülkenin büyüme beklentilerinin tahminlerinden daha zayıf olmasını ve kişi başına düşen reel Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH)  büyümesinin zayıf kalmasını gösterdi.
 
Açıklamada, ülkenin durağan not görünümüne ilişkin olarak, "Hollanda'nın düşük ekonomik beklentileri hükümetin finansal hedeflere ulaşmasını daha zor hale getirse de kamu borcu ve açığı lehine siyasi uzlaşının devam edeceğine inanıyoruz. Bu nedenle uzun dönemde görünümü durağan olarak belirledik. Bu bizim Hollanda'nın kredibilitesine limitli aşağı yönlü risk görüşümüzü yansıtıyor" ifadelerine yer verildi.
 
S&P ayrıca İspanya'nın not görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirirken, kredi notunu ise "BBB-" olarak teyit etti. Kuruluş İspanya'nın görünümüne ilişkin olarak, "Ekonomik büyümenin kademeli toparlanmasıyla İspanya'nın dış pozisyonunda iyileşme görüyoruz. Bu nedenle ülkenin not görünümünü "negatif"ten "durağan"a revize ettik" açıklamasında bulundu.
 
Çin'in "AA-" olan kredi notunun teyit edilmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Çin'in güçlü büyüme beklentileri, güçlü net dış varlık pozisyonu ve mütevazı hükümet borçlanması hükümetin kredibilitesi için önemli destek faktörleridir. Küresel ölçekli uzun vadeli notta yer alan durağan görünüm, gelecek 2-3 yıl içerisindeki ekonomik ve politik gelişmelerin ülkenin kredi notunu destekleyebileceği görüşümüzü yansıtıyor. 2013-2016 yılları arasında kişi başına düşen reel GSYH büyümesinin önceki 5 yılın ortalaması olan 8,6 oranının altında yüzde 6,7 olmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

aa


Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,940 µs