En Sıcak Konular

Göstericiler ordu karargahına girdi

29 Kasım 2013 12:18 tsi
Tayland ordusu, Başbakan Yingluck Şinavatra'nın yönetimi bırakmasını isteyen binden fazla göstericinin ordu karargahına girdiğini bildirdi.

Ordu Sözcüsü Sansern Kaewkamnerd, bahçe kapısının kilitini kıran göstericilerin içeri yöneldiğini ancak henüz binalara girmediğini söyledi.
 
Tayland'da Başbakan Yingluck Şinavatra'nın görevini bırakmasını isteyen binden fazla gösterici, ordu karargahının bahçesinde toplandı.
 
Başkent Bangkok'taki Tayland Kraliyet Ordusu yerleşkesine girdiği belirtilen bin 200 kadar kişinin, eylemlerine destek istedikleri ordu komutanına yazılı mesaj bırakmayı amaçladığı bildirildi. Kalabalığın bahçede toplandığını ancak binaya girmediğini söyleyen ordu sözcüsü Sansern Kaewkamnerd, "Buranın bir güvenlik bölgesi olduğunu anlamalarını sağlayıp, uzaklaşmalarını isteyeceğiz" dedi.
 
Bir grup göstericinin iktidar partisinin merkez binası önünde gösteri düzenlediği, bin kişilik bir başka grubun da "başbakanın liderliğinin meşru olmadığı" mesajını iletmek için ABD Büyükelçiliği'ne yürüdüğü ifade edildi
 
Olayların büyümesinden ve şiddet eylemlerine dönüşmesinden endişe eden Tayland yönetimi, pazar gününden bu yana süren protesto gösterilere müdahale etmedi. Güvenlik güçlerinin engellemesiyle fazla karşılaşmayan göstericiler, hafta boyunca bazı kamu binalarında kamp kurarak devlet memurlarından destek istedi.
 
Taylandlılar, 2011'de göreve gelen Başbakan Yingluck Şinavatra'yı, 2006'da darbeyle görevden uzaklaştırılan ağabeyi, eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın "vekili" gibi çalışmakla itham ediyor. Protestocuların "ülkeyi etkisinden kurtarmak istediği" Taksin Şinavatra, yolsuzluk davasında aldığı hapis cezasını çekmemek için kaçtığı Dubai'de sürgün hayatı yaşıyor.
 
Tayland'da yönetim karşıtı gösteriler pazar gününden bu yana aralıksız sürüyor. Hükümetinin istifasını isteyen göstericiler, aralarında Maliye Bakanlığının da bulunduğu bazı hükümet binalarını işgal etmişti.
 
Tayland'da hükümet, mecliste yapılan güvenoylamasıyla 134'e karşılık 297 oyla güven tazelemiş, Başbakan Yingluck Şinavatra halktan gösterilere son vermelerini istemişti.

aa


Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,624 µs