En Sıcak Konular

Akdoğan: Hükümet vücudunu siper etti

29 Kasım 2013 09:27 tsi
Akdoğan: Hükümet vücudunu siper etti ''Hükümet tüm bu süreçte bu saldırılara ve girişimlere göğüs gerdi, vücudunu siper etti...''

Dün Taraf gazetesinde çıkan bir haber önemli bir gündem maddesi haline geldi. 'Gülen'i bitirme kararı' şeklinde duyurulan haber, 2004 tarihli Milli Güvenlik Kurulunda gündeme gelen bir kararla ilgili... Habere göre Ahmet Necdet Sezer başkanlığındaki MGK'da Türkiye'de Nurculuk ve Gülen grubu konusu değerlendirilmiş ve bu konuda bir eylem planı hazırlanması istenmiş.

Dün yaptığım açıklamada bu kararın hükümet tarafından 'yok hükmünde' kabul edildiğini, Bakanlar Kurulu kararı alınmadığını ve herhangi bir işlem yapılmadığı ifade ettim.

Malum AK Parti'nin ilk yıllarında sadece MGK'da değil, YAŞ ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu gibi ortamlarda 'irtica' öncelikli başlıklardan biriydi. Bu konudaki suçlamalar da çoğunlukla hükümete yönelik serzenişler, eleştiriler ve tarizler şeklinde ortaya çıkıyordu. Hükümet irtica tehdidi başlığı altında yapılan suçlamaların sanal ve asılsız olduğunu anlatmak, sadece kendisini değil tüm muhafazakar camiayı savunmakla uğraşıyordu.

Hangi okulda başörtülü öğrenci var, nerelerde Kur'an Kursu faaliyeti yürütülüyor, hangi cemaat ne tür faaliyetler yapıyor gibi meseleler sürekli gündeme taşınıyordu. Neticede iktidara yönelen saldırılar, yapılan çıkışlar, açıklanan bildiriler, ardından gelen kapatma davası hep 'irtica' suçlamasına dayandı. Hükümet tüm bu süreçte bu saldırılara ve girişimlere göğüs gerdi, vücudunu siper etti.

MGK'nın eski yapısının devam ettiği günlerdeki toplantılarda bu tür konular konuşulmuştur ancak hükümet buna yönelik hiçbir yanlış girişimin içinde olmamıştır. Öncelikle MGK kararları tavsiye niteliğindedir. Ayrıca geçen 9 yıl böyle bir eylem planı ve uygulama olmadığını ortaya koymuştur.

Bu MGK kararı da Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmamış, bir karara ve uygulamaya dönüşmemiştir. MGK kararının uygulanmasına yönelik hiçbir işlem yapılmamış, bu tavsiye kararı hiçbir kuruma veya kişiye gönderilmemiş, hiçbir talimat verilmemiştir. Bu kararın hukuki sonuç doğurabilmesi için Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek kabul edilmesi, karara bağlanması gerekirdi. Hükümet bu tavsiye kararını ademe mahkum etmiştir.

Yalçın Akdoğan / Star (ilgili kısım)



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,971 µs