En Sıcak Konular

Bozdağ: Koalisyon protokolü yarım bir adım

28 Kasım 2013 13:40 tsi
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Almanya'da içinde göçmenlere yönelik de bazı kararların bulunduğu koalisyon protokolüne ilişkin "Bunu olumlu ama yarım bir adım olarak görüyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AImanya'da kurulan yeni hükümetin üzerinde anlaştığı koalisyon protokolünün, kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı.

Yeni hükümetin hem Türkiye Almanya ilişkileri için hem de Almanya için hayırlı olması temennisinde bulunan Bozdağ, koalisyon protokolünde ülkedeki göçmenleri özelde ise Türk vatandaşlarını ilgilendiren önemli konuların olduğunu ifade etti.

"Opsiyon modeli insan haklarına aykırı bir uygulama, hukuk devletine aykırı bir uygulamaydı" diyen Bozdağ, şunları söyledi:

"Bu protokolden anlaşıldığı üzere Alman devleti opsiyon modelinden vazgeçmektedir. Bunun yasal düzenlemesi  de mutlaka yapılacaktır. Biz bunu olumlu ama yarım bir adım olarak görüyoruz. Bu adımın tamamlanması lazım. Çünkü çifte vatandaşlık Türklerin esas talebidir. Opsiyon modeli de bir taleptir ama ana hedef çifte vatandaşlığın tanınması ve bu konuda uygulanan ayrımcılığın sonlandırılmasıdır. Çifte vatandaşlığı tanıyan bir adım maalesef koalisyon protokolünde atılmadı, çifte vatandaşlık konusundaki yasak devam ediyor. O yüzden opsiyon modeli adımı yarım bir adımdır. Umuyorum, diliyorum ki zaman içerisinde bu yarım adım tam adıma dönüştürülür, çifte vatandaşlık önündeki yasal engeller kaldırılır, bu yöndeki haksızlık da ortadan kaldırılır."

Kamer Genç'in davranışı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesine ilişkin ise Bozdağ, "Kamer Genç'i tüm Türkiye tanıyor. Esasında Kamer Genç'in yaptığı olay ahlak, nezaket kurallarına son derece aykırı bir olaydır" dedi.

"CHP'nin Kamer Genç'in bu terbiyesiz, edepsiz, nezaketsiz, Türk toplumunun değerleriyle bağdaşmayan densiz yaklaşımı karşısında sessiz kalmaktan öte, onu onaylayan açıklama yapmış olması CHP'nin bugün içine düşürüldüğü seviyeyi göstermesi bakımından da işin doğrusu iç acıtıcıdır" diyen Bozdağ, CHP adına üzüldüğünü söyledi.

Saygısızlığın, nerede ve kime karşı yapılırsa yapılsın saygısızlık olduğunu aktaran Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ahlaksızlık kime karşı yapılırsa da yapılsın ahlaksızlıktır. Ona karşı da hepimizin ortak tavır koyması, bu tür işlere tevessül edenlerin bir daha yapmaması bakımından son derece önemlidir. Ben eminim ki Türk kadınları bu saygısızlığı yapan milletvekiline ve bu saygısızlığı himaye eden siyasal anlayışa, CHP'ye gereken cevabı gerektiği gibi verecektir. Onlar haddini bildirmezse bunu millet yapacaktır. Millet sandıkta bu terbiyesizliğin karşılığını da elbette soracaktır."

aa

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,454 µs