En Sıcak Konular

Cemil Çiçek'e Taraf'ın haberi soruldu

28 Kasım 2013 13:05 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" haberine ilişkin, "Tek başıma benim imzam yoktur. Haberi okumadım. Bilmiyorum" dedi.

Çiçek, AKM'de düzenlenen 3. Ankara'da Malatya Günleri etkinliğine gelişinde, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yeni anayasa çalışmalarının toplumda büyük umutla beklendiğinin anımsatılması ve gelinen noktayı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Çiçek, parti genel başkanlarına gelinen noktayı özetleyen belge ve bilgileri sunduğunu, genel başkanların nasıl değerlendireceğini ise bilmediğini söyledi.

Çiçek, "Tutanakları yeni baştan gözden geçiriyoruz, tanzim ediyoruz. Talep de var. Belki bunları bütün yönleriyle açıklayacak bir basın toplantısı yapabiliriz. Bunları Meclisin internet sitesine de koymak suretiyle bu süreçte  ne oldu, ne bitti, kim ne söyledi, kamuoyunun bilgi sahibi olması bakımından. Arkadaşlar üzerinde çalışıyor. Eksik bilgi olmasın diye. Ondan sonra kamuoyunun
bilgisine sunacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" başlıklı haberinin hatırlatılması üzerine Çiçek, haberi okumadığını ifade etti.

Bir gazetecinin "Adalet Bakanı olarak altında imzanız var" sözleri üzerine de Çiçek, "Tek başıma benim imzam yoktur. Haberi okumadım. Bilmiyorum. Varsa bu türlü konular ilgili yerlerle konuşulmuştur. İmza atması gerekenler varsa birlikte atılmıştır. Yoksa Milli Güvenlik Kurulu ile ilgili bir konuda benim tek başıma imzam olmaz. Haber ne kadar doğru, ne kadar gerçek bilmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Yakışıksız, nezaketsiz"

Kamer Genç'in Emine Erdoğan'ın konuşmasına müdahalesinin sorulması üzerine de Çiçek, şöyle konuştu:

"Maalesef son derece yakışıksız, nezaketsiz, hoş olmayan bir durum. Maalesef bu türlü yakışıksız bir olay bir yabancı ülke toprağı sayılan bir elçilikte ve yabancıların gözü önünde meydana gelmiş oluyor. Bu kabalık, bu saygısızlık, Meclis dışına taşar hale geldi. Ben bu konuya zaman zaman dikkat çektim. Hatta bu yetmedi, bu türlü kaba ve saygısızca davranışları kim yaparsa yapsın, hangi partiden olursa olsun, tutanaklardan çıkarıp ilgililere de gönderdim. Ama değişen bir şey olmadı."

Bir gazetecinin "Bu tür olaylar Kamer Genç'in özelinde sık sık tekrarlanıyor. Bir müdahaleniz olacak mı?" sorusuna karşılık olarak da Çiçek, kendisinin TBMM içerisinde yetkili olduğunu, Genel Kurul toplantılarında yaşananların da birleşimi yöneten başkan vekilinin yetkisinde bulunduğunu söyledi.

Emine Erdoğan'a yönelik sözlerin Meclis dışında söylendiğini anımsatan Çiçek, "Bizim elimiz kolumuz yabancı ülke toprağına ulaşmaz. Benim ne söylediğimden daha çok kamuoyunun ne dediği önemli. Ben bunları daha evvel söyledim. İlgililerin ne söyleyeceği, benim ne söyleyeceğimden daha önemli. Bunları da kendilerine söyledim. Bunun ötesinde ne yapacağım?" ifadelerini kullandı.

cnnturk


Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,753 µs