En Sıcak Konular

BM'den Mısır'a uyarı

27 Kasım 2013 23:14 tsi
BM'den Mısır'a uyarı BM Genel Sekreteri Ban, "Mısır otoritelerine, yasada yapacakları düzenlemeyi gözden geçirme çağrısı yapıyorum" dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mısır otoritelerini gösteri yasasında yapmayı planladıkları değişiklik nedeniyle uyararak, "Anayasa referandumu, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güvenirliği için toplanma ve ifade özgürlüğü hayati önem taşımaktadır" ifadesini kullandı.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Mısır'da gösterileri dağıtmak için kullanılan şiddet, tutuklamalar ve cinsel saldırılardan duyduğu ciddi endişeyi dile getiren Genel Sekreter Ban, barışçıl gösteri ve toplanma özgürlüğüne saygı gösterilmesinin önemini vurguladı.

Mısır'da gösteri yasasında yapılması planlanan değişiklikler konusunda da endişelerini bildiren Ban, çıkarılacak tüm yasaların uluslararası insan hakları standartları ile uyum içinde olması gerektiğini hatırlattı.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin söz konusu yasanın barışçıl toplanma hürriyetinin ciddi şekilde ihlal edilmesine yol açabileceği uyarısına vurgu yapan Ban, "Mısır otoritelerine, yasada yapacakları düzenlemeyi gözden geçirme çağrısı yapıyorum. Mısır'da planlanan anayasa referandumu, parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güvenirliliği için toplanma ve ifade özgürlüğü hayati önem taşımaktadır" ifadesini kullandı.

aa

Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,310 µs