En Sıcak Konular

Bağış: Kaybeden İzmir değil

27 Kasım 2013 21:37 tsi
Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış, İzmir’in EXPO 2020’ye ev sahipliği yarışını kazanamamasını ‘‘Kaybeden İzmir değil, dünya barışı oldu’’ şeklinde değerlendirdi.

Bağış, ‘‘İzmir dünyanın sağlık sorunlarını çözecek, sağlıklı yaşamın sırlarını paylaşacak bir reçete teklif ederken delegeler ne yazık ki bu fırsatı heba ettiler’’ dedi.

Daha önce EXPO 2015'e aday olan ancak Milano'ya karşı kaybeden İzmir, organizasyonu 2020 yılında Türkiye'ye getirmek için de başarılı olamadı. EXPO 2020'ye ev sahipliği yapacak şehir Yekaterinburg'u finalde 116 oyla geçen Dubai oldu. Sağlık temasıyla düzenlenecek bir EXPO’nun en çok İzmir’e yakışmış olacağını ifade eden AB Bakanı Egemen Bağış, ‘‘Maalesef olmadı. Sağlık olsun’’ dedi.

‘‘Kaybeden İzmir olmadı, kaybeden dünya sağlığı, dünya barışı oldu.’’ diyen Bağış, ‘‘İzmir dünyanın sağlık sorunlarını çözecek, sağlıklı yaşamın sırlarını paylaşacak bir reçete teklif ederken delegeler ne yazık ki bu fırsatı heba ettiler ve tercihlerini Dubai’den yana kullandılar. Dubai’yi de elbette başarısından dolayı kutluyoruz. Dünyanın ilk hastanesinin kurulduğu, Hipokrat gibi tıbbın babası sayılan şahsiyetleri bünyesinde barındırmış bir İzmir’in dünyaya sunacağı Ege güneşi hiçbir şeyle ikame edilemez. Camilerin kiliselerle, sinagoglarla bir arada kardeşçe yaşayabildiği nadir şehirlerden olan İzmir dünyaya sadece fiziksel değil, ruhsal sağlık için de etkili reçeteler sunacaktı.’’ sözlerine yer verdi.

‘‘BÜYÜK ORGANİZASYONLARA ÖN YARGILAR KARIŞMAMALI’’

Yazılı bir açıklamayla EXPO organizasyonunun dünyanın bütün coğrafyalarına ulaşması için İzmir’in ilaç gibi geleceğini dile getiren Bağış, ‘‘Sorunlara, özellikle sağlık sorunlarına neşter vurmaktansa onları halının altına süpüren zihniyet bilmelidir ki o sorunlar sonradan daha kötü bir şekilde nüksedecektir. Türkiye’ye karşı Olimpiyatlarda da hissettiğimiz ön yargılardan kaynaklanan bu olumsuz tavrın EXPO gibi dünya çapındaki bir organizasyonda devam ettiğini görmek gerçekten üzücü. Artık bu gibi büyük organizasyonlara politika ve ön yargılar karışmamalı.’’ ifadelerini kullandı.

‘‘İZMİR YOLUNA YENİ HEDEFLERLE DEVAM EDECEKTİR’’

Hükümet olarak organizasyonun İzmir’e kazandırılması için her şeyin yapıldığını anlatan Bağış, şunlara yer verdi; ‘‘Farklı bir siyasi parti tarafından yönetildiği halde hükümetimiz bu konuda kendilerine her türlü desteği vermiştir. Türkiye bir bütün olarak bu hedefe kilitlenmiştir. Buna rağmen ne yazık ki olmadı. Ancak bu çalışmalar ve çabalar asla boşa gitmeyecektir. İzmir neticede yoluna yeni hedeflerle, yeni ve modern bir yönetim anlayışıyla devam edecektir ve inanıyorum ki önümüzdeki yerel seçimler de bunun için bir milat olacaktır.’’

cihan


Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,625 µs