En Sıcak Konular

Kurtulmuş'tan bedelli askerlik açıklaması

27 Kasım 2013 18:46 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Kent Ekonomileri Forumu Ankara toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, bedelli askerliğe ilişkin sözleriyle ilgili, "Hükümetin bildiğim kadarıyla, ben de savunma bakanımızla konuştum, şu anda devam eden bir çalışması yok. Ancak benim söylediğim şu, bir kere daha tekrar ediyorum. Türkiye'de askerlik sisteminin yapısıyla ilgili bir reorganizasyona gidilebilir" dedi.
 
Kurtulmuş, Kent Ekonomileri Forumu Ankara toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Askerliğe ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Kurtulmuş, bir televizyon programında bunları kişisel düşünceleri olarak ifade ettiğini söyledi.
 
Kamuoyunun fevkalade bir talebinin olduğunu ve siyasetçilerin bu taleplere karşı duyarlı olması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, "Hükümetin bildiğim kadarıyla, ben de Savunma Bakanımızla konuştum, şu anda devam eden bir çalışması yok. Ancak benim söylediğim şu, bir kere daha tekrar ediyorum. Türkiye'de askerlik sisteminin yapısıyla ilgili bir reorganizasyona gidilebilir" diye konuştu.
 
Kurtulmuş, mevcut askerlik sisteminin, yüzbinlerce askere ihtiyaç duyan bir sistemden ziyade, yine Genelkurmay Başkanlığının yapacağı çalışmalar sonucu bir uzman ordu şekline dönebileceğini ifade ederek, bunun uzun yıllardan beri Türkiye'de konuşulan bir konu olduğunu belirtti.
 
Askerlik süresinin kısaltılabileceğini, buna ilişkin geçen günlerde hükümet kararıyla kısaltma yapıldığını anımsatan Kurtulmuş, 400 bine yakın askerlik bekleyen genç bulunduğuna işaret etti. Kurtulmuş, "O arkadaşlarımızla ilgili de belki son defa bir bedelli askerlik uygulaması düşünülebilir. Benim söylediğim bundan ibarettir" diye konuştu.
 
Bu konuda bir çalışma olmadığının, konuyla ilgili çalışma yapma yetkisinin Milli Savunma Bakanlığında olduğunun altını çizen Kurtulmuş, "Ben kendi kişisel görüşümü kamuoyunun talepleri doğrultusunda ifade ettim" değerlendirmesinde bulundu.
 
AK Parti'de kendisi gibi düşünenler olup olmadığına dair bir soru üzerine, bunu bilmediğini ancak olabileceğini söyleyen Kurtulmuş, bu konunun henüz görüşülmediğini ancak yetkili organlara ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konuyla ilgili fikirlerini gerekli ortamlarda aktaracağını bildirdi.
 
"25 yaş ve 15 bin lira" konusunda netlik bulunup bulunmadığı yönündeki soruya karşılık, bunu da yine kişisel görüşü olarak dile getirdiğini aktaran Kurtulmuş, bu birikimi azaltmak için 25 yaş ve 15 bin lira konusunun tamamen teknik olduğunu ve bunların temenni olduğunu vurguladı.
 
Kurtulmuş, "Bunlara karar verecek olan Genelkurmay Başkanlığımızın talepleri, ihtiyaç belirlemeleri çerçevesinde talep oradan gelecek, ihtiyaç olduğu ortaya konulacak, ondan sonra Milli Savunma Bakanlığımız gerekli çalışmaları yapacak. Ben sadece bir siyasi olarak bu noktada bir televizyon programında temennimi dile getirdim" diye konuştu.
 
Kamuoyunun bu konuda büyük bir beklentisi ve hassasiyeti olduğunu bildiğini dile getiren Kurtulmuş, konuya bu kadar önem verileceğini tahmin etmediğini söyledi.
 
Siyasilerin bu konudaki talepleri dile getireceğini hatırlatan Kurtulmuş, "Sonuçta bu teknik bir meseledir. TSK'nın ihtiyacı meselesidir ve siyasi karar meselesidir. Bu işin teknik çalışmasını Genelkurmay Başkanlığı yapar. Siyasi alt yapısını Milli Savunma Bakanlığı oluşturur. Eğer karar verilecekse tabii buna Sayın Başbakanımız karar verir" ifadesini kullandı.
 
Konuya ilişkin Başbakan'a rapor hazırlayıp hazırlamayacağı sorulan Kurtulmuş, "Talep edilirse tabii ki ama ortadaki ihtiyaçlar, bu yöndeki kamu talebi belli. Herhalde bu talep çerçevesinde bu konu gündeme gelebilir" dedi.
 
aa


Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,619 µs