En Sıcak Konular

ABD, İran'dan yardım istedi

27 Kasım 2013 09:33 tsi
ABD, İran'dan yardım istedi ABD, İran'da 6 yılı aşkın süre önce kaybolmasından bu yana kendisinden haber alınamayan eski FBI ajanı Robert Levinson'ın bulunması için İran'ın yardımını istedi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Amerikan vatandaşı ve emekli FBI ajanı Robert Levinson'ın İran'ın Kiş Adası'na 9 Mart 2007'de gerçekleştirdiği iş seyahati sırasında kayıplara karıştığı hatırlatılarak, Levinson'ın bugün, tarihte en uzun süredir kendisinden haber alınamayan Amerikalılardan biri olarak kayıtlara geçtiğine dikkati çekildi.

ABD'nin, Levinson'ın yerini tespit etme ve sağ şekilde ailesi, dostlarıyla ve sevdiklerinin yanına dönmesini sağlamaya yönelik kararlılığının yinelendiği Beyaz Saray açıklamasında, "Bu konudaki araştırmada uluslararası ortaklarımızın yardımlarını memnuniyetle karşılıyoruz ve İran İslam Cumhuriyeti Hükümeti'nden, Levinson'ın sağlığı ve sıhhatinin güvence altına alınması ve evine güvenli biçimde dönmesi için bize yardımcı olmasını rica ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Levinson'ın, 2010 yılı Kasım ayında, özgürlüğüne kavuşması için yardım istediği, ancak kimler tarafından ve nerede tutulduğu konusunda bilgi vermediği bir videosu yayımlanmıştı. İran hükümeti sürekli olarak, Levinson'ın ortadan kaybolması ya da nerede olduğu konusunda hiçbir bilgiye sahip olmadığını savunuyor.

ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 2011 yılı Mart ayında Levinson'ın, Güney Asya'da bir yerlerde tutulduğunu açıklamış, bu açıklama, eski FBI ajanının, Afganistan veya Pakistan gibi bir yerde terörist bir örgüt ya da suç örgütünün elinde olabileceği olasılığını akla getirmişti.

cnnturk

Bu haber 914 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,550 µs