En Sıcak Konular

Yönetim karşıtı gösteriler devam ediyor

27 Kasım 2013 09:26 tsi
Tayland'da iktidarı istemeyen yönetim karşıtlarının gösterileri 4. gününe girdi.

Tayland'da Başbakan Yingluck Şinavatra'yı iktidardan uzaklaştırmak isteyen yönetim karşıtlarının, başkent Bangkok'ta düzenlediği gösteriler 4. gününe girdi.
 
"Her bir bakanlığı" ele geçireceklerini ilan eden göstericilerin lideri Suthep Thaugsuban, pazartesi günü işgal edilen ve kapatılan Maliye Bakanlığının dışına 5 binden fazla kişiyi topladı.
 
Gösterileri yönetmek için milletvekilliğinden istifa eden Suthep Thaugsuban için polis tutuklama emri çıkartırken, Suthep, hareketin temel hedefinin, hükümetin yerine seçimle belirlenmemiş bir konseyin getirilmesi olduğunu söyledi.
 
Suthep, "Memurların, (eski başbakan) Thaksin rejimine hizmet etmesini engellemek için her bakanlığın işgal edilmesi" çağrısında bulunarak, şu anda muhalif demokratların kaybedeceğine kesin gözüyle bakılan yeni seçimler yapılması önerisini reddetti.
 
Ülkenin parlamenter sisteminde değişiklik yapılması çağrısı yapan Suthep, "Halkın konseyinin iyi bir adamı başbakan, iyi insanları bakanlar yapmasına olanak sağlayalım. Rüya takım yapalım, hayallerinizin gerçekleştirelim ve halkın hükümetinin kabinesini oluşturalım" dedi.
 
Göstericilerin dün kuşattığı İçişleri Bakanlığının, çalışanların binadan çıkması yönünde baskı oluşturmak için elektriği ve suyunun kesildiği bildirildi. Ulaştırma, tarım ve turizm bakanlıkları da göstericilerin önlerinde toplanması nedeniyle kapatıldı.
 
Thaksin Şinavatra karşıtı hareket, Bangkok ve güneyde çok güçlüyken, eski başbakanın ülkenin diğer kesimlerinde yaşayan destekçilerinin ayaklanması halinde şiddet olaylarının yaşanabileceğinden endişe ediliyor.
 
Ülkede yaşanan olaylar geniş anlamda, Taylandlı elit ve eğitimli orta sınıfın, kırsal kesimde güçlü olan ve kız kardeşinin liderliğindeki hükümeti yönetmekle suçlanan Thaksin Şinavatra'nın destekçileri arasındaki güç mücadelesi olarak görülüyor.
 
Suthep Thaugsuban, bir önceki Demokrat Parti yönetiminde başbakan yardımcılığı yapmıştı.
 
Göstericilerin hükümet binalarını ele geçirmesi ABD ve AB tarafından eleştirildi.

trthaber


Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,381 µs