En Sıcak Konular

Anketten çıkan çarpıcı sonuç

27 Kasım 2013 09:01 tsi
Anketten çıkan çarpıcı sonuç Hükümetin dershaneleri dönüştürme hamlesine vatandaştan büyük destek geldi.

Konuyla ilgili 11 bin 200 kişiyle yapılan son araştırmaya göre halkın yüzde 61’9’u dönüşümü desteklerken, dini cemaatlerde bu oran yüzde 75’e çıkıyor.
 
Star'da yer alan habere göre; dershanelerin dönüştürülmesiyle ilgili 42 ilde 11 bin 200 denekle yüz yüze gerçekleştirilen “Seçmenlerin derhsanelerle ilgili kanaatleri ve oy tercihleri” adlı araştırmada dershanelerin dönüşümüne yönelik büyük bir seçmen desteği olduğu belirlendi. ORC Araştırma Şirketi’nin anketinde “Hükümetin dershanelerin dönüştürülmesine yönelik projesini destekliyor musunuz” sorusuna yüzde 61.9 oranında “Evet destekliyorum”, yüzde 20.4 oranında “Hayır desteklemiyorum”, yüzde 17.7 oranında da “Fikrim yok” yanıtı verildi. Dini cemaatlere yöneltilen “2014 yerem seçimlerinde hangi partiye oy vereceksiniz” sorusuna gelen yüzde 71 oranında “AK Parti” yanıtı dikkat çekti.
 
Sandıkta güç kaybı yok
 
Anket çalışmasında dersanelerin dönüşümü ile ilgili olarak seçmen davranışlarını da araştırıldı. Dershanelerin dönüşümüne yönelik yapılan tartışmalarda AK Parti’nin seçimlerde güç kaybedeceğine yönelik çıkarsamaların da gerçeği yansıtmadığı rakamlarla ortaya konuldu. “2014 yerel seçimlerinde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir” sorusuna yüzde 46.3 ile AK Parti, yüzde 28.6 ile CHP, yüzde 14.2 ile MHP, yüzde 6.2 ile BDP, yüzde 3.1 ile SP, yüzde 1.6 ile diğer yanıtı verildi.
 
2 bin 300 kişi ile yapıldı
 
“Cemaatlerin siyasi parti tercihleri ve hükümetin dersanelerin dönüştürülmesi kararına bakışı” başlığını taşıyan bölümde ise tüm cemaatlerden 2 bin 300 kişi ile yüzyüze yapılan görüşmelerde dersanelerin dönüşümüne bakışları ve görüşleri soruldu.
 
Cemaatler AK Parti diyor
 
Aynı araştırmada cemaatlerin parti tercihleri de soruldu. Buna göre dini cemaat mensuplarına “2014 yerel seçimlerindeki parti tercihleri” sorulduğunda yüzde 82 AK Parti, yüzde 6.4 Saadet Partisi, yüzde 3.9 MHP ve yüzde 1.5 diğer partilerle yüzde 6.2 adaya bağlı/kararsız yanıtı çıktı.

 



OYLAR AK PARTİ’YE
 
Dini cemaat mensuplarına yöneltilen ‘2009 yerel seçimlerinde hangi partiye oy verdiniz’ sorusuna yüzde 72.6 AK Parti, yüzde 5.2 MHP, yüzde 4.9 CHP, yüzde 4 diğer ve yüzde 13.3 oy vermedim yanıtı çıktı. Araştırmada dini cemaatlere yöneltilen ‘Hükümetin dershanelerin dönüşüm projesini destekliyor musunuz?’ sorusuna yüzde 75 destekliyorum, yüzde 11.8 desteklemiyorum, yüzde 13.2 oranında ise fikrim yok yanıtı çıktı.

 




Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,677 µs