En Sıcak Konular

Seçim Kanunu'nda değişiklik teklifi

25 Kasım 2013 18:30 tsi
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sendika yöneticilerinin seçimlerde aday olmak için görevlerinden istifa zorunluluğunun kaldırılması amacıyla kanun teklifi hazırladı.

 Tezcan ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan teklif, Seçim Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Buna göre, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sendikaların başkan, yönetici ve denetçilerinin seçimlere katılmak için görevlerinden istifa etmeleri zorunlu olmayacak.

Teklifin gerekçesinde, demokratik katılımcılığı artırmak için meslek örgütleri ve sendikalarda seçilmiş kişilerin ülke yönetiminde bulunmasının faydalı olacağı belirtildi.

Gerekçede, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve sendikaların mevzuatlarında, aday olmak üzere istifa edenlerin, aday gösterilmemesi ya da seçilmemesi halinde yeniden görevlerine dönmelerine olanak sağlanmadığı kaydedildi.

Hükümlülere bilgisayar teklifi

Bülent Tezcan, hükümlülere internet bağlantısı olmayan bilgisayar ile yazıcı imkanı tanınması için de kanun teklifi hazırladı.

Tezcan ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın imzasıyla TBMM Başkanlığı'nan sunulan teklif, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da değişiklik öngörüyor. Teklife göre, hükümlü, odasında, Adalet Bakanlığı'nın uygun görmesi halinde, eğitim ve kültürel amaçlı olarak internet bağlantısı bulunmayan bir bilgisayar ve yazıcı bulundurulabilecek.

Teklifin gerekçesinde, hükümlülerin, çağın gerektirdiği şekilde düşüncelerini yazıya dökmelerinin sağlanmasının en temel insan hakları gereği olduğunu belirtildi.

AA



Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,025 µs