En Sıcak Konular

DHKP-C çirkin plan için Esad’a sığındı

25 Kasım 2013 08:52 tsi
DHKP-C çirkin plan için Esad’a sığındı Terör örgütü Türkiye’de “daha rahat eylemler yapabilmek için” Suriye’den kamp talep etti. Esad ile görüşmelerin sürdüğü bildirilirken, Başbakan’ın koruma ekibine 80 kişilik anti terör timi de katıldı.

Yunanistan'da faaliyetlerine eskisi gibi devam edemeyen DHKP-C terör örgütü Suriye’ye yerleşmek için Şam yönetimiyle görüşme başlattı. Örgüt Beşşar Esad’dan kamp alanı istedi. Esad’la görüşmelerin sürdüğü belirtilirken DHKP-C terör örgütünün Türkiye sınırına yakın kamp alanından Türkiye’de ses getirecek eylem yapacağı kaydedildi.
 
Star'da yer alan habere göre; DHKP-C terör örgütünün bu kararı almasında Türkiye’de yapılacak eylemler için Avrupa’dan mühimmat getirmenin zor olması etkili olduğu ifade edildi. Suriye’de mühimmat konusunda hiç zorlanmayacağını düşünen örgütün Ankara ve İstanbul’da eylemler planladığı bildirildi. Örgüt’ün ilk hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olduğu öğrenildi. İkinci hedefte ise Emniyet binaları ve karakolların olduğu kaydedildi.
 
80 kişilik anti terör timi
 

DHKP-C terör örgütünün polisi ve AK Parti’yi hedef alması sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçerek Başbakanı korumak için 80 kişilik özel ekip kurdu. Başbakanın korumalarından ayrı çalışan bu ekip ani saldırılar ihtimaline karşı çevrede kuş uçurtmuyor. Terörle mücadele polislerinden oluşturulan 80 kişilik özel ekip dönüşümlü olarak Başbakanlık Binası, AK Parti binası ve Başbakanın Keçiören’deki evini 24 saat koruyor. Özel ekibin olası saldırılara karşı istihbarat topladığı belirtilirken aynı zamanda saldırı gerçekleşmeden saldırıları önleyici tedbirler aldıkları kaydedildi. Sivil Terörle Mücadele Ekipleri’nden oluşan tim arasında ağır silahlı polislerin yanı sıra keskin nişancılar da yer alıyor. Başbakanlık, AK Parti ve Başbakan Erdoğan’ın evi civarında denetleme de yapan ekipler olası eylemleri de gerçekleşmeden önlüyor. Bazı şüpheli şahıslarla ilgili kimlik kontrolü yapılırken bazı şüphelilerin ise gözaltına alınarak sorgulandığı ifade edildi.

 



Bu haber 765 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,909 µs