En Sıcak Konular

Suriye'de şiddet devam ediyor: 52 ölü

25 Kasım 2013 08:22 tsi
Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 5'i çocuk, 1'i kadın 52 kişi öldü.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açılmada, Şam yönetimine bağlı birliklerin muhaliflere yönelik kara ve havadan düzenlediği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 24, Dera'da 10, Rakka'da 5, Haseke ve Humus'ta 4'er, Deyr'uz Zor ve Halep'te ikişer ve Kuneytra'da bir olmak üzere 52 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
 
ÖSO, Doğu Guta'da kuşatmayı kırdı
 
Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada ise Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesinde birçok belde ve köyün denetimini ele geçirdiği ve rejimin Doğu Guta'daki kuşatmasını kırarak Kalemun bölgesiyle irtibat kurduğu kaydedildi.
 
Silahlı muhaliflerin Doğu Guta bölgesinde konuşlanan rejim güçlerine düzenlediği saldırıda bir tankla çok sayıda askeri aracı imha ettiği ve Hizbullah ile Ebul Fadıl el-Abbas Tugayı destekli onlarca askeri etkisiz hale getirdiği, onlarcasını da esir aldığı ifade edilen açıklamada, bölgedeki çatışmaları yerinde görüntüleyen 5 aktivistin rejim güçlerinin ateşi sonucunda yaşamını yitirdiği bildirildi.
 
4 köyün denetimi
 
Esed yönetimine karşı mücadele eden muhalif İslam Cephesi'nin Halep'in güney kesimlerine düzenlediği "Fetih" operasyonuyla Rasim Şeyh, Rasim Akriş, Diyman ve Berzaniye köylerinin kontrolünü ele geçirdiği ifade edildi.
 
Cephenin, Hizbullah ve Ebul Fadıl el-Abbas Tugayı destekli rejim güçlerine büyük zayiat verdiği belirtilen açıklamada, ÖSO birliklerinin Halep Uluslararası Havaalanı ile Neyrib askeri üssüne grad füzeleriyle saldırıp Esed güçlerine büyük kayıplar verdirdiği kaydedildi.
 
ÖSO birliklerinin, Hama ve diğer kentlerden rejime gelecek yardım yollarının denetimini kontrol altına aldığı, rejime ait savaş uçaklarının Halep'te muhaliflerin bulunduğu bölgeleri bombaladığı da bildirildi.

aa


Bu haber 469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,504 µs