En Sıcak Konular

''Kazanılan ivme daha da ileri taşınacak''

24 Kasım 2013 13:06 tsi
''Kazanılan ivme daha da ileri taşınacak'' AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Komisyonu'nun Türkiye'ye 236 milyon avroluk kaynak aktarılması kararını değerlendirdi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından Türkiye'ye aktarılmasına karar verilen 236 milyon avroluk mali destekle ilgili, "Türkiye son 11 yılda peş peşe hayata geçirdiği devrim niteliğindeki reformlarla ileri demokrasi yolunda kazandığı ivmeyi bu destekle daha da ileriye taşıyacaktır" dedi.

Avrupa Birliği Komisyonu'nun Türkiye'ye 236 milyon avroluk kaynak aktarılması kararını değerlendiren Bağış, "milletimizin cebinden tek kuruş dahi çıkmadan yaklaşık 650 milyon lira tutarında kaynak, Türkiye’nin gelişimine, ilerlemesine, kalkınmasına aktarılacak. Ülkemize, milletimize, AB sürecimize hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Söz konusu kaynağın aktarılması konusunda AB nezdinde önemli çaba harcadıklarını dile getiren Bağış, AB'ye ve Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu AB Komiseri Stefan Füle’ye de teşekkür etti. Bağış, kaynağın, Türkiye’nin reformlarını desteklemesi bakımından önemli olduğu kadar Türkiye’nin reform sürecindeki kararlılığına olan inancın da bir göstergesi olduğunu belirtti. Bağış, şunları kaydetti:

"Türkiye son 11 yılda peş peşe hayata geçirdiği devrim niteliğindeki reformlarla ileri demokrasi yolunda kazandığı ivmeyi bu destekle daha da ileriye taşıyacaktır. Son süreçte bünyesinde birçok demokratik reform ve değişime ev sahipliği yapan Türkiye, 2013 katılım öncesi mali yardımı sayesinde 2012’de elde etmiş olduğu bütün ekonomik, sosyal ve hukuksal kazanımlara yenilerini ekleyecektir. Bu yılki İlerleme Raporunda Türkiye adına ifade edilen olumlu gelişmeler böylece Avrupa Birliği tarafından bir kez daha tescillenmiş oldu. Türkiye bugün reform yorgunu değil reform olgunu bir ülkedir."

Türkiye-AB ilişkilerinde son haftalarda görülen olumlu gelişmelerin devam etmesini arzuladıklarını belirten Bağış, bunun da Türkiye'nin gerçekleştirdiği reformalar ek olarak AB tarafından atılacak somut adımlarla mümkün olduğunu belirtti.

Kaynağın Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Bağış, "Türkiye’nin bu sayede son yıllarda başarmaya alışık olduğu reformlarına yenilerini ekleyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

aa

Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,649 µs