En Sıcak Konular

Çin, tartışmalı adaları 'güvenli bölge' ilan etti

23 Kasım 2013 22:08 tsi
Çin, tartışmalı adaları 'güvenli bölge' ilan etti Çin iki Japon adasının da içinde bulunduğu Doğu Çin Denizi üzerindeki bölgeyi ülke hava sahasına ekleyerek bu alanı "güvenli hava sahası" ilan etti. Bu adım iki ülke arasındaki gerilimi bir kez daha gündeme getirdi

Çin, Japonya’nın sahip olduğu adaları da kapsayan Doğu Çin Denizi üzerinde bulunan alanı "Güvenli hava sahası" olarak ilan etti.

Çin Savunma Bakanı yaptığı açıklamada bu bölgede uçuş yapacak uçakların acil savunma kurallarına uymak zorunda olduğunu belirtti.

Hava savunma bölgesinin içerisinde Japonya’nın sahip olduğu Senkaku ve Diaoyu adaları da yer alıyor. Bu adalar iki ülke arasında yıllardan bu yana devam eden gerilimin kaynaklarının başında geliyor. Japon medyası Çin’in bu hamlesinin gerilimi daha da artıracağını belirterek Çin yetkililerini uyardı.

Çin Savunma Bakanı yaptığı açıklamada, bölgenin sadece savaş uçakları için kontrollü bir alan olacağını, tarifeli sefer yapan hiçbir sivil yolcu uçağının bundan etkilenmeyeceğini belirtti.

Çin Savunma Bakanlığı sözcüsü Yang Yujung sorulan bir soru üzerine web sitesi üzerinden bir açıklama yaparak, bu bölgenin Çin hava sahasında yer aldığını ve atılan adımların tamamen güvenlik amaçlı olduğunu belirtti. Ayrıca bu adımların hiçbir ülkeyi hedef almadığını ifade etti.

Japonya resmi makamlarından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmazken Çin bu bölgede uçuş yapan Çin uçaklarına Japonya tarafından yapılacak herhangi bir saldırıyı savaş sebebi sayacağını belirtti.

Geçen ay bir açıklama yapan Japonya Savunma Bakanı Itsunori Onodera, Çin yönetiminin tavırlarının barışı tehlikeye attığını ifade etti.

Bu haber 936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,993 µs