En Sıcak Konular

'Esad, PYD'ye füze verdi'

23 Kasım 2013 10:42 tsi
'Esad, PYD'ye füze verdi' Jandarma Genel Komutanlığı, Suriye'de yaşanan çatışmalarla ilgili çarpıcı bilgiler içeren bir rapor hazırladı.

Devletin zirvesine sunulan raporda, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Beşşar Esad'la ittifakı gözler önüne serildi. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin hemen karşısında bulunan Rasulayn'ı muhaliflerin elinden almak isteyen Esad'ın PYD'ye askeri yardımı raporda anlatıldı.

PKK'LI TAKVİYESİ

Rapora göre, PYD'nin silahlı kanadının lideri Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Derik bölgesindeki kampını Amude'ye taşıdı. Ardından 3 bin PKK'lı Rasulayn'a getirildi. Böylece Rasulayn'daki PKK'lı sayısı 3 bin 800'e yükseldi. PYD'nin silahlı güçlerinin bölgedeki toplam sayısı 6 bin 300'e ulaştı.

RUS YAPIMI MÜHİMMAT

Esad'ın PYD'ye gönderdiği mühimmat yardımı da rapora girdi. Esad PYD'ye 5 adet Rus yapımı tank ve 10 adet obüs verdi. Tank ve obüsler Deyr Ez Zor bölgesinden TIR'larla Rasulayn'a getirildi. Bu sevkiyattan bir hafta önce İran üzerinden Kamışlı'ya çok sayıda uçakla mühimmat nakledildi.

Raporda, "Çok sayıda Rus uçağı Kamışlı'ya indi. Esad'ın organizesinde Rus uçakları ile taşınan mühimmat arasında 220 adet ısıya duyarlı yerden havaya güdümlü füzeler var" denildi. Raporda, terör örgütü PKK'nın sahip olduğu Rus yapımı tanklar ve güdümlü füzelerle ilerleyen süreçte 'ciddi bir tehdit' oluşturacağı değerlendirildi.

Rejim generali PYD kampında

Esad, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) karşı yapılacak saldırıları koordine etmek üzere rejim ordusunun generallerinden Adnan Cemil Hairbek'i de Rasulayn'a gönderdi. Esad'ın gözde generallerinden olduğu belirtilen Hairbek'in Ferhat Abdi Şahin'le birlikte ÖSO'ya yönelik saldırıları planladığı ifade edildi.

Bu haber 906 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,628 µs