En Sıcak Konular

''Siyasetçiler topluma iyi örnek oluşturamıyor''

22 Kasım 2013 20:57 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tartışmayı en kötü yapanların siyasetçiler olduğunu belirterek. "Maalesef topluma iyi örnekler oluşturamıyoruz. Burada ciddi eğitim eksikliğimiz var" dedi.

81 ilden gelen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti.

Her yıl genelde iki gün kutlanan öğretmenler gününün bu yıl 4 gün kutlandığını belirten Avcı, sadece Milli Eğitim Bakanlığı değil bütün devlet ve hükümet erkanının ve kuruluşların bu kutlamalara katkıda bulunduklarını kaydetti.

Bu yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı, Haberleşme Denizcilik ve Ulaştırma Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TRT ile ayrıca yapılan protokoller çerçevesinde öğretmenler gününün kutlandığını ifade eden Avcı, Dolmabahçe Sarayı'nın Pazar günü ücretsiz olarak öğretmenlerin ziyaretine açılmasından dolayı Çiçek'e teşekkür etti.

Bütün öğretmen ve eşlerine, pazar günü bütün müze ve ören yerlerinin ücretsiz olacağını, devlet tiyatrolarının ücretsiz olacağını ifade eden Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da bugün hutbelerde öğretmenlik mesleğinin kutsiyetiyle ilgili halkı aydınlatıcı hutbe okunmasını sağladığını dile getirdi.

Bu hafta oynanacak futbol maçlarına, öğretmenler gününün önemini vurgulayan pankartlarla çıkılacağını belirten Avcı, televizyon kanallarında da özel yayınların yapılacağını söyledi.

En gelişmiş ülkeler de dahil en çok önem verilen ve zaman zaman da en çok sorun yaşanan alanın eğitim olduğunu ifade eden Çiçek, "İnsanlar yaşadıkça, toplumlar var oldukça, eğitimin önemi her zaman birinci sıradadır, bu böyle olmaya da devam edecektir" dedi. Çiçek, şunları söyledi:

"Gerek şimdi gerek bundan sonra ülkeler arası sıralamada bizim yerimizi belirleyecek eğitim ve onun kalitesidir. Bu alanda ne kadar çok çaba sarf edersek, sorunlarımızı geride bırakarak geleceğe ne kadar çok emin adımlarla yürüyebilirsek, bugün bulunduğumuzdan çok daha ileri bir noktada olacağız.

Ülkelerin yerini, sıralamasını belirleyecek olan, yeraltı yerüstü zenginliği değil o ülkenin eğitilmiş insan gücüdür.

Bu alanda çok çabalar sarf edildi. Bunda en önemli pay şüphesiz öğretmenlerimizindir ama her hükümette eğitim konularına önem vermeye çalıştı. Birçok konu geride kaldı ama her çağın her döneminde yeni sorunlar var. Kendimizi yenilememiz, yenileştirmemiz ve karşılaştığımız sorunları, eğitimin sağlayacağı imkanlarla çözmemiz lazım.

Biz, her konuyu kanunla çözmek gibi işin kolaycılığına kaçan, kestirme yol arayan bir toplumuz. Doğrusu isterseniz dünyada da en çok kanun çıkaran ülkelerden biriyiz. Kanun fabrikası gibi gece sabahlara kadar çalışıyoruz ama kanun çıkarmış olmakla o sorunu tümüyle çözüyor muyuz? Eğer kanun çıkararak bir toplumun sorunu çözülse, dünyada sorunlu toplum kalmaz. Kanunu çıkarıyoruz ama çözümünde yeterince mesafe alamıyoruz. İş neredendir diye baktığımızda, eğitim noktasında bir eksikliğimiz var. Eğitimden kasıt, sadece okul eğitimi değil. Bütün vebali size yıkmaz haksızlık olur. Eğitim bir bütünlük işidir. Aile reisinden medyaya varıncaya kadar herkes sorumludur. Eğer insanımızı doğduğu andan itibaren iyi eğitebilsek, iyi örnekler ortaya koysak, bu kadar çok kanun çıkarmaya gerek kalmaz. Çünkü o kanun yine eğitilmiş insanlar eliyle hayat bulacak ve o sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Biz toplum olarak eğitim konusundaki eksikliğimizi bir ölçüde burada yaşıyoruz."

Öğrendiği bilgiyi, iyi, güzel, insani, ahlaki değerleri, bilim adına neleri biliyorsa, bunları öğretmenlerden öğrendiğini ifade eden Çiçek, "Hepinize müteşekkiriz, öğretmenlerimizin ellerinden öpüyoruz" diye konuştu.

Çiçek, insanın anne babasıyla beraber şükran duyacağı, elini öpeceği yegane varlığın öğretmenler olduğunu kaydetti.

Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz en çok kanun çıkarmanın yanında en çok dalaşan ve kavga eden de bir toplumuz. İşin bu kısmına baktığınızda da ciddi bir tartışma eğitiminin eksikliğini görüyoruz. Biz tartışmayı bilmiyoruz. Bağırıyoruz, çağırıyoruz, yumruk sıkıyoruz, suratımızı asıyoruz, elli sene aynı konuyu tartışıyoruz ama bir sonuca bağlayamıyoruz. Tartışmayı en kötü yapan siyasetçilerdir, bizleriz, maalesef topluma iyi örnekler oluşturamıyoruz. Burada ciddi eğitim eksikliğimiz var. Geçmişte bir kısmımız sağ bir kısmımız sol yumruğunu sıkarak tartıştı, bu da yetmedi silahlar, tüfekler, bombalar... Sonuçta Türkiye hiç bir şey kazanmadı. Halbuki yumruk sıkacağımıza birbirimizin elini sıkma erdemini ve böylesine tartışma adabını, edebini öğrenebilseydik, insanlarımızı da imkanlarımızı da kaybetmezdik.

Toplantının ardından Cemil Çiçek'e öğretmenler adına çiçek verildi. Çiçek, öğretmenlerle birlikte fotoğraf çektirdi.

aa

Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,107 µs