En Sıcak Konular

Timoşenko sivil darbe çağrısında bulundu

22 Kasım 2013 19:29 tsi
Rusya’dan alınan doğalgazda yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko, cezaevinden sivil darbe çağrısında bulundu.

Yuliya Timoşenko, avukatı Sergey Vlasenko aracılıgıyla yaptığı açıklamada; Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği (SSCB) dağılma sürecinde iktidara el koyan Ukrayna Devlet Acil Durumu Komitesi'ni (İcra Kurulu) göreve çağırarak, halkı meydana çıkmaya, sivil itaatsizlik eylemleri yapmaya çağırdı.

Halihazırda Ukrayna'nın başkenti Kiev’deki Bağımsızlık Meydanı’nda devam eden eylemlerin ülkedeki bütün şehirlerine yayılmasını isteyen tutuklu lider Timoşenko mektubunda, Avrupa Birliği (AB) ile ortaklık anlaşmasının imzalanması kararını Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu'nun vermesi gerektiğini iddia etti.

Timoşenko, mektubunda Ukrayna Hükümeti’nin Avrupa Birliği (AB) ile imzalanması beklenen ortaklık anlaşması hazırlığı sürecini durdurması hususunda Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Başbakan Nikolay Azarov'u eleştirdi.

Ukrayna'da iktidar, Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta 28-29 Kasım'da düzenlenecek, Avrupa Birliği (AB) Doğu Ortaklığı Zirvesi öncesinde ortaklık anlaşması hazırlığı sürecini durdurmuştu.

Ukrayna hükümeti dün ülkenin milli güvenliği gerekçesiyle Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu, AB ve üye devletleriyle yapmayı planladığı ortaklık anlaşması sürecinin askıya alındığı duyurdu. Ukrayna hükümeti yapacağı çalışmalarla, Rusya Federasyonu ve diğer Bağımsız Devlet Topluluğu (BDT) üye ülkeler ile mi yoksa AB ile mi ticari, iktisadi ilişkilere devam edeceğinin kararını verecek.

Avrupalı yetkililer ise hazırlıkları durduran Ukrayna ile AB arasında Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta 28-29 Kasım'da düzenlenecek, Doğu Ortaklığı Zirvesi’nde ortaklık anlaşmasının imzalanamayacağına kesin gözüyle bakıyor.

Timoşenko'nun atıfta bulunduğu ve halihazırda mevut olmayan tarihte kalan, Devlet Acil Durumu Komitesi (İcra Kurulu), 18-21 Ağustos 1991'de SSCB'nin dağılma sürecinde kendi kendini otorite ilan etmişti. Sovyetlerin dağılma sürecini ve bağımsız cumhuriyetlere dönüşümü için çalışmıştı.

cihan

Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,599 µs