En Sıcak Konular

Heniye'den Mısır'a çağrı

22 Kasım 2013 18:46 tsi
Heniye'den Mısır'a çağrı Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı Heniye, Refah Sınır Kapısı'nın sürekli olarak açılması konusunda Kahire ile iletişim halinde olduklarını belirterek, "Mısır'dan çok şey bekliyoruz" dedi.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Mısır yönetimiyle, Refah Sınır Kapısı'nın açılması konusunda sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, "Mısır, özelde Filistin ve genelde tüm Arap toplumlarının umududur" dedi.

Gazze'ye insani yardım ulaştıran "Millerce Öteden Tebessüm-23" heyetini evinde kabul eden Heniye, Refah Sınır Kapısı'nın kapatılması sebebiyle, yaklaşık 4 aydır yardım konvoylarının Gazze'ye giremediğini belirtti. Gazze'ye uygulanan ambargonun hafifletilmesi, Refah Sınır Kapısı'nın açılması ve İsrail tarafından Gazze'ye yapılan ihlallerin denetlenmesi için Mısır yönetimiyle sürekli iletişim halinde olduklarını dile getiren Heniye,  Filistin veMısır arasında şüphelerin ortadan kalktığı güvene dayalı bir ilişki tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.

Heniye, iki ülke halkının tek ümmet çatısı altında biraraya gelmesinin önemine dikkati çekerek, Filistin meselesinin yalnızca Filistinlilerin değil ümmetin meselesi olduğunu vurguladı.

"Mısır, özelde Filistin ve genelde tüm Arap toplumlarının umududur" diyen Heniye, ülkenin tarihi ve coğrafi öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Mısır'dan çok şey bekliyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Millerce Öteden Tebessüm-23 Yardım Konvoyu Başkanı İssam Yusuf, Mısır tarafının kendilerine yardım ulaştırma konusunda bir takım kolaylıklar sağladığını belirterek, yönetim tarafından kendilerinden sonra gelecek konvoylara da kolaylık sağlama sözü aldıklarını kaydetti.

Libya, Cezayir, Malezya, İsveç, İngiltere, Belçika ve Ürdünlü gönüllü aktivistler tarafından oluşturulan Millerce Öteden Tebessüm-23 Yardım Konvoyu, Gazze'ye 2 ambulans, tıbbi malzemeler ve gıda maddeleri yardımında bulundu. Konvoy, Mısır'da 3 Temmuz'da ordunun yönetime müdahalesinin ardından Gazze'ye gelen ilk yardım konyoyu olma özelliğini taşıyor.

aa




Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,471 µs