En Sıcak Konular

BBP'den dershane açıklaması

22 Kasım 2013 17:34 tsi
Mustafa Destici, dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılmasına yönelik, "Hükümetin dershaneler konusunda attığı adımı yanlış olarak görüyoruz" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin kolaylaştırılmasına yönelik, "Hükümetin dershaneler konusunda attığı adımı yanlış olarak görüyoruz. Eğitimde kalite arttırılmadan, tüm okullar aynı düzeyde aynı seviyede kaliteye eriştirilmeden dershanelerin kapatılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Düzce'de bazı ilçe belediye başkan adayının tanıtımı için kente gelen Destici, TEM otoyolu Kaynaşilı gişelerinde partililerce karşılandı.

Burada yaptığı açıklamada Destici, dershaneler konusunda bir çok kez açıklamalarda bulunduklarını, BBP olarak, siyaset anlayışlarının doğru kimden gelirse gelsin, bedeli ne olursa olsun doğrunun yanında olacaklarını vurguladı.

Gerek geçmiş, gerekse de şimdiki hükümetin yaptığı doğru işlerin her zaman yanında yer aldıklarını belirten Destici, ''Milletin, ülkenin, İslam aleminin, Türk dünyasının lehine olan herşeyde hükümetlerin yanında durduk. Bu dönemdede biliyorsunuz referandum süreci başta olmak üzere inandığımız ve doğru bulduğumuz yerlerde destek olduk ama özellikle şu anda çözüm süreci dedikleri terörle mücadeledeki son konseptin doğru olmadığını bu işin PKK'yı dahada güçlendireceğini, meşrulaştıracağını ki şu anda meşrulaştırdı, daha sonra siyasi organizasyona çevireceğini ve devletleştireceğini iddia ettik ve haklı olduğumuz son Barzani ziyaretiyle ortaya çıktı" ifadesini kullandı.

"Hükümetin dershaneler konusunda attığı adımı yanlış olarak görüyoruz" diyen Destici, şöyle konuştu:

"Eğitimde kalite arttırılmadan, tüm okullar aynı düzeyde aynı seviyede kaliteye eriştirilmeden dershanelerin kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Demokrasilerde, serbest piyasa ekonomisinde herkes çocuğuna yasal çerçeve içerisinde istediği yerde takviye aldırma ihtiyacı vardır. Eğer benim çocuğum ya da vatandaşların çocukları istediği eğitimi tam olarak alamıyorsa dışarıdan takviye aldırma hakları olduğunu düşünüyorum. Bu hakkın ellerinden alınmasını da gasp olarak görüyorum. Şu anda özel okul açmak isteyen insanlar var. Ben bizzat biliyorum. Arsa kendisinin, herşeyi kendisi yapıyor, okula tahsis edilmiş, 500 bin liraya yakın bağış isteniyor. Bu belgeli ve resmi. Bunun belgeseini ortaya koyarım. Şu anda devletin hiçbir özel okula desteği yok. Bu tamamen bir kandırmaca ve aldatmaca. Dolayısıyla bu doğru bir düzenleme değil. Hükümetin bu inatlaşmadan vazgeçmesi, Türkiye'nin iç huzurunu bozmaması ve dershane konusunu eğitimcilere bırakması lazım. Siyasetin bu işten elini çekmesi lazım. Millet zaten ayrıştırılmış vaziyette, yeni bir ayrışmaya gidilmekte. Ben bunu ülke ve millet açısından faydalı görmüyorum."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çevresindeki bürokratların yanlış bilgi verdiğini ileri sunan Destici, "Dershaneler şu anda zengin çocuklarının değil orta düzey ve altı çocukların istifade ettiği kurumlardır. Zengin çocukları zaten özel hocalardan faydalanıyorlar. Bence bu iş Milli Eğitimin kendi içinde çözeceği bir noktaya getirilmesi lazım" diye konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Bal'ın sosyal medya paylaşımları

AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın sosyal medya paylaşımları konusunda da Destici, "Henüz kendi partisindeki süreç tamamlanmış değil. Biz siyasi ahlaka riayet eden bir partiyiz. Bu bakımdan öncelikle o sürecin tamamlanması gerekir" ifadesini kullandı.

Milletvekillerinin hür iradeleriyle konuşamadığını savunan Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yapmış İdris Bal, fikrini söylemiş. Hem vicdanı hür, irfanı hür, fikri hür nesiller yetiştireceğim diyorsun, ondan sonra milletin temsilcisi fikrini söylediği için kabul edilmiyor ve partiden ihraç noktasına gidiliyor. Bu ilk defa olan birşey değil, aynı durumlar yine AK Parti'de ve başka siyasi partilerde de oldu. İdris Bal terörle mücadele konusunda çözüm sürecinin yanlış olduğunu söylemiş. Bizim gibi düşünmüş. Düşünemez mi? Milletvekilleri illa aynı düşünmek zorunda mı? Bal ne yapmış, kendi inandığı fikirlerini söylemiş. İşte burdada yatan sebep de siyasi partiler yasasının anti demokratik oluşudur. Maalesef tercihli sistem olmadığı sürece liderlerin iki dudağı arasında milletvekilleri seçildiği sürece bu böyle olacaktır. BBP milli, maneviyatçı, demokrat, her fikrin özgürce siyasi ahlak içerisinde söylenebildiği bir siyasi partidir. Hür siyaset yapmak ve istediğini konuşmak isteyen milliyetçi, maneviyatçı herkesi partimize davet ediyorum."

"Karma eğitime serbestlik getirilmeli" diyen Destici, "İsteyen insanlara bu tercih, bu imkan verilmeli. İsteyen ayrı, isteyen karma okullara gönderilebilmeli.Ben buruada tamamen özgür bir ortamın oluşturulmasını istiyorum.

AA

Bu haber 663 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,601 µs