En Sıcak Konular

''Kıbrıs'ı tıbbi ve aromatik bitki merkezi yapacağız''

22 Kasım 2013 13:51 tsi
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'de tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili çalışma yapacaklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, "Şifalı bitkiler için alternatif tıpta çok büyük talepler var. Kıbrıs iklimi buna müsait. Böyle bir çalışma da yapalım dedik. Bakanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Birlikte güzel işler başaracağız." dedi.

KKTC Dışişleri Bakanlığı ile İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) düzenlediği “İİT’ye Üye Ülkelerde Su ve Gıda Güvenliği Konferansı için Kıbrıs'a gelen Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti. Bakan Eroğlu, KKTC’deki su tesislerinin son durumunu dün akşamda değerlendirdiklerini, bu çerçevede çalışmaların çok iyi gittiğini dile getirdi. Veysel Eroğlu, barajları zamanında önce bitirerek KKTC'ye su sevkıyatına başlamak istediklerini kaydetti.

Bu gelişmelerin yanı sıra verilecek su için ana hat dağıtım sistemleri olduğunu belirten Eroğlu, “ Onların inşaatına da başlıyoruz. Onlar planda yoktu ama gerek içme suyu artıma tesisi gerekse ana dağıtım hatları onların inşaatına başladık. Şu anda iyi gidiyor. İnşallah ağaçlandırma seferberliğini de bu sene başlatıyoruz.” diye konuştu.

Alternatif tıpta şifalı bitkiler için yoğun bir talep olduğunu bildiren Veysel Eroğlu, KKTC’de tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili de bir gelişme sağlayacakları müjdesini de verdi.

Kıbrıs’ı alternatif tıp için merkez yapmayı düşündüklerini belirten Veysel Eroğlu, “Şifalı bitkiler için alternatif tıpta çok büyük talepler var. Kıbrıs iklimi buna müsait. Böyle bir çalışmada yapalım dedik. Bakanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Birlikte güzel işler başaracağız.” şeklinde konuştu.

DERVİŞ EROĞLU: SU PROJESİNDEN SON DERECE MEMNUNUZ

Veysel Eroğlu’nu kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da bu önemli projeyi hayata geçirdikleri için Kıbrıs Türk halkı adına Bakan Eroğlu’na teşekkür etti.

Eroğlu şöyle devam etti: “Bizim yıllardan beridir üzerinde hassasiyetle durduğumuz beklentisi içerisinde olduğumuz Türkiye’den KKTC’ye su getirilme projesinin hayata geçmek üzere olduğunu görmekten de son derece memnunuz. Burada temel attığınız günden bugüne kadar yapılan bütün çalışmaları sizler takip ediyorsunuz. Sizler yürütüyorsunuz. Çok süratli bir projedir. İnşallah düşündüğümüz bir şekilde suyu KKTC’ye aktarıldığını göreceğiz."

cihan

Bu haber 553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,412 µs