En Sıcak Konular

28 Şubat davasında 60 kişi Ankara'da ifade verecek

22 Kasım 2013 13:26 tsi
28 Şubat davası kapsamında mağdur ve müşteki sıfatıyla İstanbul'da talimatla ifade vermesi beklenen yaklaşık 60 kişinin, ana davanın görüldüğü Ankara'da ifade vermesi kararlaştırıldı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden 28 Şubat Davası kapsamında, İstanbul'da oturan bazı kişilerin ifadelerinin talimatla alınmasına karar verilmesi üzerine, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya yaklaşık 60 mağdur ve müşteki katıldı.

Duruşmada, ilk ifade veren ve o dönemde uzman çavuş olduğunu belirten Zeki Namlı, eşinin başörtülü olması nedeniyle mağduriyet yaşadığını ve görevinden istifa etmek zorunda bırakıldığını anlattı. Sivil hayatta zorluklar çektiğini dile getiren Namlı, kendisine bu zorlukları yaşatanlardan şikayetçi olduğunu ve davaya müdahil olmak istediğini söyledi.

Diğer söz alan mağdur ve müştekiler ise burada değil, davanın görüldüğü esas mahkeme olan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkmesi'nde ifade vermek istediklerini beyan etti. Bu talebi kabul eden mahkeme heyeti, müştekilerin ana davanın görüldüğü Ankara'da ifade vermesini kararlaştırdı.  

-28 Şubat Platformu üyelerinden açıklama-

Bu arada duruşma öncesi adliye önünde toplanan 28 Şubat Platformu üyesi bir grup açıklama yaptı.
Emekli başsavcı Reşat Petek, grup adına yaptığı açıklamada,  "Bütün darbeler gibi 28 Şubat darbesi de sosyal, siyasal, hukuki ve ekonomik yıkımların yanı sıra, yüzbinlerce kişinin mağduriyetine sebep oldu. Her zulmün bir sonu olduğu gibi, bu zulmün de bir gün mutlaka sona ereceğini ve bu kişilere yaptıklarının hesabının sorulacağına olan inancımızı hiçbir zaman kaybetmedik'' dedi.

Petek, 12 Eylül darbesi gibi artık 28 Şubat dönemine de ilişkin 103 sanık hakkında dava açıldığını hatırlatarak, "'Davanın sanıklarının, (bizzat uyguladıkları yargısız infazlarının aksine) evrensel hukuk ölçüleri içinde yargılanmalarına destek vereceğiz, katkı sunacağız'' ifadelerini kullandı.  

Reşat Petek, bu davada sanıklar gibi, mağdurların da talimat mahkemesinde değil davanın görülmekte olduğu Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda dinlenilmesinin zorunlu olduğunu söyledi.

Bu davanın mağdurlarının 481 isimle sınırlı olmadığını, yüzbinlerce mağdurunun olduğunu savunan Petek, ''Darbenin failleri de 103 sanıkla sınırlı değildir. Darbenin diğer failleri medya, sermaye, yargı ve siyaset ayağıyla ilgili soruşturmanın da kısa zamanda tamamlanarak bir an önce dava açılmasını istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

aa

Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,759 µs