En Sıcak Konular

Bombalı 4 araç aranıyor

22 Kasım 2013 09:19 tsi
Bombalı 4 araç aranıyor MİT, Jandarma ve Emniyet güçleri, eylem hazırlığında olan 4 bombalı aracın peşinde. Otomobillerin ikisi El Kaide bağlantılı IŞİD'e, ikisi de PKK'ya ait.

İstihbarat raporlarına göre, daha önce Türkiye'ye yönelik saldırı tehdidinde bulunan El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne ait 2 bombalı araç ülkeye giriş yaptı. MİT, Jandarma ve Emniyet alarma geçti, ancak saldırganlar izlerini kaybettirmeyi başardı.

Ayrıca PKK'ya ait 2 bombalı araç da aranıyor. Hundai Accent ve Kia Rio marka iki otomobille Türkiye'ye giren teröristin adının O.Ç. olduğu belirlendi. IŞİD'ın de saldırılarda kullanılmak üzere 7 araç hazırladığı, bunlardan ikisinin Türkiye'ye geçtiği yönünde güçlü bulgulara ulaşılması üzerine, teröristlerin yakalanması için ilgili birimlerden özel ekip oluşturulması talimatı verildi.

Bombalı 4 araç Kasım başından beri aranıyor ancak henüz bulunamadı. Güvenlik birimleri saldırganları amaçlarına ulaşmadan önce yakalamak için seferber olmuş durumda. Elde edilen bilgilere göre hem El Kaide, hem de PKK bağlantılı saldırıların hedefinde büyük şehirler var. Özellikle İstanbul ve Ankara bunların başında geliyor.

El Kaide'nin hedefleri arasında Suriyeli mültecilerin kaldığı Doğu ve Güneydoğu'daki  kampların da olduğu belirtildi. Irak Şam İslam Devleti örgüt bir süredir Türkiye'ye yönelik tehditlerde bulunuyor. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin hemen karşısında yer alan Tel Abyad gibi bazı kritik noktaları elinde bulunduran örgüt Türkiye için ciddi bir tehdit haline gelmiş durumda.

Türkiye



Bu haber 871 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,677 µs