En Sıcak Konular

Tarihi buluşmaya Avrupa övgüsü

22 Kasım 2013 08:33 tsi
Tarihi buluşmaya Avrupa övgüsü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IBKY) Lideri Mesut Barzani’nin Diyarbakır’da buluşmasına Avrupa Birliği’nden (AB) övgü geldi.

Erdoğan-Barzani görüşmesi için AB Dış İlişkiler, Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Ashton “Hükümetin Kürtlere yönelik başlattığı barış süreci güçlü bir karşılık buluyor. Memnunuz ve destekliyoruz” dedi.  

Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton tarihe geçen çözüm zirveyi Akşam’a değerlendirdi. Türkiye’nin barış sürecini desteklediğini belirten Ashton şöyle konuştu: “Diyarbakır toplantısını son derece memnuniyetle karşıladık. Türk hükümetinin Kürtlere yönelik başlattığı barış süreci güçlü bir karşılık buluyor. Bu sürecin hem Türkiye’de hem de bölgede son derece belirgin sonuçları var. AB, Türkiye’nin Kürt meselesine ilişkin attığı adımları memnuniyetle karşılıyor. Hükümetin özellikle ilk adımları Kürtlerin kültürel hakları noktasında atmış olması ve meselenin diğer yönlerini de ele alması memnuniyet vericidir.”

GÜVENİ ARTIRACAKTIR


Ashton sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu çabaların devamının sağlanması, hükümetle Kürtler arasında güvenin daha kuvvetli sağlanması ve bu sürece toplumsal destek sağlanması son derece önemlidir. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Bağdat’a ziyareti ve Barzani’nin Diyarbakır ziyareti sadece Türkiye ile Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin değil, aynı zamanda Türkiye ile Irak merkezi yönetiminin de karşılıklı ilişkileri geliştirme çabasının sonucunu yansıtmaktadır. Bu ortak çabaları AB olarak destekliyoruz ve önemsiyoruz.”

OLUMLU KARŞILIK BULUR


Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin makamından Akşam’a yapılan resmi açıklamada AB’nin bir sonraki ilerleme raporuna ilişkin çarpıcı bir ipucu verildi. Açıklamada Komisyon’un ülkelerin katılım sürecine ilişkin tüm alanlardaki gelişmeleri değerlendirdiği, “İyi Komşuluk İlişkileri” başlığının da bu değerlendirmelerden birisi olduğunun altı çizildi.



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,413 µs