En Sıcak Konular

Mursi'nin duruşunu alkışlıyorum

21 Kasım 2013 19:08 tsi
Mursi'nin duruşunu alkışlıyorum Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'daki Rabia katliamının 100. gününü değerlendirerek ''Mursi'nin yargı karşısındaki duruşunu alkışlıyorum'' dedi.



Başbakan Erdoğan, Rusya ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamada bulundu ve soruları yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin, bugün Başbakanlık Merkez Bina yakınında yakalanan kişiyle ilgili sorusu üzerine, bilinenden çok farklı bir şey olmadığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Burada görünen arkadaş, polislerimizin de kendisinden şüphelenmesi üzerine yapmış oldukları uyarıya aynen kendisi uydu. Ama bir yerlerle bağlantısı var mı, yok mu? Şu anda güvenlik teşkilatımız araştıracaktır, soruşturacaktır. Onun neticesinde de düşünüyorum ki kararı ilgili yargı birimi verecektir" diye konuştu.

AK Partili Bal'ın disipline sevk edilmesi

Erdoğan, "AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın disipline sevk edilmesi" ile ilgili soru üzerine, "Bir kişi eğer siyaset yapıyorsa siyaset yapacaksa bu siyaseti yapma kararını verdiği zaman siyaset yapmayı arzu ettiği partinin bir defa politikalarını ve partinin iç disiplinini kabul ederek o partiden aday olmayı kabul eder ve aday olduktan sonra partinin iç disiplinine uymak zorundadır" ifadesini kullandı.

Uymadığı zaman da partinin kendi müeyyidelerinin olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eğer kendine çok güveniyorsan gidersin bağımsız milletvekili adayı olursun. İstediğini, istediğin yerde istediğin gibi de konuşursun ama siz kendinize güvenemeyeceksiniz ve o partinin şemsiyesi altında gelip aday olacaksınız. Aday olduktan sonra da partinin politikalarına, partinin kendi iç disiplinine riayet etmeyeceksiniz. Bu olacak iş değil. Ve şu anda bu arkadaşımız da maalesef partinin kendi iç disiplinine riayet etmediği için ilgili arkadaşlarımız bu konuda bu rahatsızlığın bir değil, iki değil, üç değil, uzun zamandır olduğu noktasında bir mutabakata vardılar ve konuyu bana da rapor ettiler. Ben de tabii bu olayların büyük bir kısmına aslında muttaliyim ve arkadaşlarımızın bu teklifini Grup Başkanı olarak ben de kabul ettim ve bu noktada arkadaşlarımız tedbirli olarak disipline havale ettiler, ihraç talebiyle."

AA



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,303 µs