En Sıcak Konular

Halk dershaneyi istemiyorsa zaten kapanacaktır

21 Kasım 2013 16:59 tsi
Dershanelerin kapatılması haberine tepkiler dinmek bilmiyor. Bu tepkilere bir yenisi de Silivri'de bulunan dershane sahipleri ve yöneticilerinden geldi.

Silivri'de bulunan dershane sahipleri ve yöneticileri getirilmek istenen düzenlemenin hem öğrencileri hem de velileri büyük mağduriyet altında bırakacağını söyledi. Dershanelerin kapatma kararının hukuksuz olduğunu belirten dershane sahipleri, bakanlığın bu konuda çelişki içinde olduğunu açıkladı. Ortak basın açıklamasını okuyan Final Dergisi Dershaneleri yöneticisi Mutlu Yılmaz, "Dershanenin kapatılmasını halkın istediği söylenmektedir. Bu durumda halkın kendi insiyatifini kullanması sağlanmalıdır. Halk göndermek istemiyorsa dershaneler zaten kendiliğinden kapanacaktır." dedi.

Silivri'de bir araya gelen dershane sektörü temsilcileri kapatma kararına ilişkin tepkilerini dile getirdi. Girişimin dershanelerin itibarsızlaştırılmasına yönelik olduğunu belirten dershaneciler, kapatma kararının hukuksuz olduğunu dile getirdi.

Dershane yöneticileri ve temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan Final Dergisi Dershaneleri yöneticisi Mutlu Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin açıklamalarının çelişkili olduğu, dershanelerin yüzde 70'inin özel okula dönüşmek istediği yönündeki açıklamalarının yanlış olduğunu belirtti. Yılmaz, "Zaten böyle bir talep de yoktur. Ortadaki düşünce MEB tarafından belirtilmekte ve dershanelerin zorla okula dönüşmesi gerektiği ortaya konulmaktadır." diye konuştu.

Dershanelere karşı özel okulların çok yüksek miktarlarda paralarla kayıtlar yaptığını anlatan Yılmaz, ailelerin de bu masraflarının karşılamasının mümkün olmadığını ifade etti. Yılmaz, "Dershanenin kapatılmasını halkın istediği söylenmektedir. Bu durumda halkın kendi insiyatifini kullanması gerekecektir. Ancak buna da imkan verilmemektedir. Bu istenmiyorsa dershaneler zaten otomatik olarak kapanacaktır." ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞ ALINMIŞ OLSA İŞ BU RADDEYE GELMEZDİ

Kapatma kararı ile ilgili düzenlemenin iki hafta içinde Meclis'e geleceği ve bu konu ile ilgili bundan sonra nasıl bir beklentisi olduğu sorulan Yılmaz, "En tepeden en alt kademeye kadar bir görüş alınmış olsa iş bu raddeye gelmezdi. Sektörde çalışan öğretmenlerimiz, idarecilerimiz var. Çevrede komşularımız var. Çevremizde iş grupları var. Onlar da sıkıntıya düşeceklerdir. Bu devlete vergi kaybı anlamına da gelecektir. Bu süre içinde bir olumlu beklentimiz var mı? Bu haliyle yok. Bu şekilde devam ederse yok. Görüş birliğine varılması gerekiyor. Varılmazsa zaten durum ortadadır." şeklinde konuştu.

Dershanelerin bulunduğu binalarla yapılmış uzun süreli anlaşmalar bulunduğunu belirten Yılmaz, bu zararların karşılanması için nasıl bir adım atılacağını sordu. Yılmaz, hukuksuzluğun karşısında olacaklarını ve kapatma durumunda yasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarının da altını çizdi.

RANT KAPISI İDDASI DOĞRU DEĞİL, ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 17'Sİ ÜCRETSİZ OKUYOR

Fen Bilimleri Dershanesi yetkilisi Gülçin Dündar, dershanelerin rant kapısı olarak dile getirilmesine tepki gösterdi. Kendi kurumunun sağladığı imkanlar ile öğrencilerinin yüzde 17'sinin ücretsiz olarak okutulduğunu anlatan Dündar, "Tespit etsinler, müfettişler gezsin kurumları. Ben bunu gönül rahatlığı ile söylüyorum." diyerek tepki gösterdi.

Anafen Dershanesi Müdürü Muhammet Hoş da dershanelerle ilgili düzenlemenin veli ve öğrencileri mağdur durumda bıraktığını söyledi. Hoş, "1980 yılından sonra dershaneler açılmıştır. Bu tarihten sonra üniversiteye giriş oranı artmıştır. Bu başarıda dershanelerin payı gözardı edilemez." ifadesini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,061 µs