En Sıcak Konular

Vecdi Gönül de öğrenci affından yararlandı

21 Kasım 2013 14:53 tsi
Eski Milli Savunma Bakanı Gönül, öğrenci affından yararlanarak, 12 Eylül 1981'de meydana gelen darbe nedeniyle yarım bıraktığı doktorasını dün tamamladı

12 Eylül döneminde YÖK üyeliğine atanan ve bu yüzden doktorasını yarım bırakan eski Savunma Bakanı Vecdi Gönül, öğrenci affından yararlandı. Mülkiye'deki tezini tamamlayan gül 74 yaşında eğitimini noktaladı.

Eski Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, öğrenci affından yararlanarak, 1981 yılında yarım bıraktığı doktorasını dün tamamladı. Hazırladığı tezi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde doktora tez jürisine sunan Gönül, cübbesini de aynı zamanda jüri başkanı olan Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Genel Müdürü Prof. Dr. Eyüp İspir'den aldı.

Gönül, Mülkiye'de doktora yaptığı dönemde 12 Eylül darbesi yaşanmış ve darbe sonrası 12 Eylül yönetimi tarafından YÖK üyeliğine atanmıştı.

Atamanın olduğu sırada dersleri bitirip tez aşamasına gelen Gönül, YÖK'e geçince "Kendine torpil yaptı" denmemesi için eğitim hayatını noktalamıştı. TBMM'nin çıkardığı Torba Yasa kapsamındaki öğrenci affından yararlanan Gönül, Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne dönüş için başvurmuştu. 74 yaşındaki Gönül, Torba Yasa ile çıkan öğrenci affından yararlanarak, 1981 yılında yarım bıraktığı doktorasını dünkü tez sunumunun ardından tamamladı.

Vecdi Gönül, tez sunumunun ardından mezuniyet cübbesini jüri başkanı Eyüp İspir'den aldı. Hayatındaki en önemli olaylardan birinin Mülkiye'yi devlet bursuyla kazanmak olduğunu söyleyen Gönül, o yılları şöyle anlattı: "O tarihte Mülkiye öğrencisi olma şerefine ulaşan 175 kişiydik ve isimlerimiz devlet radyosunun en çok dinlenen haber bülteninde tek tek sayılmıştı. Mülkiye'den 21 yaşında mezun oldum. Buradan aldığım bilgi, eğitim, kültür ve Enderun geleneği bütün hayatıma istikamet verdi, yönlendirdi. Mülkiye'nin bana verdiği vatan sevgisi ve vatana hizmet aşkı olmasa, gençliğimin en güzel yıllarını yolsuz, elektriksiz, susuz, fırınsız, 5 sınıflı ilkokulu bile olmayan, değil TV, radyo bile dinlenemeyen ilçelerin halkına hizmet için geçirebilir miydim? Görev yaptığım Adıyaman'ın Gerger ilçesine ilden değil, Kahta ilçesinden katırla 9 saatte gidilebiliyordu."

Mülkiye'de "görev kutsiyeti" duygusu kazandığını söyleyen Gönül, "Yoksa YÖK'ün kurucu üyesi ve doktora kurlarını daha önce tamamlamış birisi sıfatıyla, şimdi nasip olan akademik unvanı o zaman başka bir kuruluştan almak belki de çok daha kolay olabilirdi" dedi.

Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs