En Sıcak Konular

Çarpıcı dershane uyarısı

21 Kasım 2013 13:50 tsi
PKK'nın yıllardır saldırdığı dershaneler resmen kapatılıyor. Peki ya sonra? Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan dershanelerin kapatılması ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam ki röportajında dershanelerin kapatılması sürecinin 15 gün içinde başlatılacağını açıklaması gündemi alevlendirdi. Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan  Samanyolu Haber'e açıklamalarda bulundu.

"PKK daha fazla genci dağa çıkaracak"

"PKK istedi, hükümet yaptı denilemez ancak" diyen Arslan, "Başbakan ' rant bunun neresinde diye yazanlar var' diyerek benim yazımı da eleştirdi. PKK dershanelerin varlığından rahatsızlığını çok defa dile getirmişti. İktidarın bu adımı PKK'nın daha fazla genci dağa çekmesine olanak sağlayacak bir durum meydana getirecektir." dedi.

"Gençlerin rol modeli, öğretmenler olmazsa dağdakiler olur"

Arslan, özellikle bölge şartlarında sürekli gergin bir atmosferde yaşayan gençlerin bu ortamdan biraz olsun uzaklaşıp eğitim aldığı ve geleceğe umutla bakabildiği bir ortam olan dershaneler yalnızca eğitim kurumu olarak değerlendirilemeyeceğini dile getirdi. Arslan, "Terörü bitirme çabasında olan Türkiye'nin bu süreç sonunda çok daha büyük toplumsal sorunlarla yüz yüze geleceği" ifadelerini kullandı.

"Mantıklı bir açıklamada bulunan yok"

Başbakan'ın açıklamaları ile son noktanın koyulduğunu ifade eden Arslan, "Başbakan yardımcısı Bülent Arınç ve daha pek çok partilinin açıklamalarının askıda kaldı, hükumet cephesinden henüz hiç kimsenin kapatılma sürecini mantıklı temellerle anlatmış değil. Taslakta kapatılmanın sonrasında açıkta kalan öğretmenlerin durumu sürecin işleyişi gibi durumlar Bakanlar Kurulu kararları ve yönetmeliklerle belirlenecektir ifadeleri yer alıyor. Bu da muallak bir durum oluşturuyor." dedi.

"Anayasa Mahkemesi ve AİHM süreci başlayacaktır"

Dershanelerin yasal ve teşebbüs hürriyeti çerçevesinde açılan kurumlar olması sebebiyle kapatılma sonrası dershanecilerin haklarını aramaya yönelik çabaların Türkiye'yi yoğun bir dava sürecine sürükleyeceğini ifade eden Arslan; " Bu dönemde özellikle basında yer alan çirkin yakıştırmaların taraflı söylemlerin sahipleri süreç sonunda tıpkı 28 Şubat medyasının bugün yaşadığı gibi utanç içinde kalacaktır.Sosyal medyanın gücünü fark eden Hükumet, bu iş için ekipler oluşturdu. Twitter üzerinden yapılan açıklamalar sorun teşkil edebilir." dedi.

Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,772 µs