iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Talabani artık ‘gitsin’ istiyorlar!

21 Kasım 2013 11:17 tsi
Talabani artık ‘gitsin’ istiyorlar! Nisan’da Irak’ta seçim var. Cumhurbaşkanı ise uzun süredir Almanya’da ağır bir hastalıkla uğraşıyor. Bağdat dengeleri bu boşluğu artık istemiyor. Ve iş 'kafaya 3 kurşun sıkmaya' kadar çirkinleşiyor... iyibilgi Ankara

Almanya’da tedavi görmekte olan Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin yakın koruma ekibinin başında olan Serwer Haci Reşit, Süleymaniye’deki evinde karısının gözlerinin önünde kafasına üç kurşun sıkılarak öldürüldü.

Reşit, Almanya’ya, 19 yıldır koruduğu Talabani’nin yanına gitmek üzere bavullarını hazırlıyordu.
Irak Cumhurbaşkanı ve bölgedeki en önemli iki Kürt liderinden biri olan Celal Talabani 18 Aralık 2012'de beyin kanaması geçirdi. Yaşı da ileri olduğundan ve daha önce başka sağlık sorunları da yaşadığından Almanya’daki tedavi süreci zorlu geçiyor.

Bağdat ise çözülmesi gereken acil sorunlarla baş başa. Üstelik yakın zamanda, 2014 yılının Nisan ayında seçim var. Bu yüzden Talabani’nin koltuğu üzerindeki tartışmalar iyice yükselmiş bulunuyor. Bunda Talabani’nin sağlık durumu ile ilgili net bilgilerin kamuoyundan sakınılmasının da etkisi var. (Öyle ki, Irak Parlamento Başkanlığı da geçtiğimiz Ağustos ayında Talabani’nin durumunu sormuş, ancak bir cevap alamamıştı. Şii Lider Mukteda El Sadr da, daha önce Talabani’nin sağlık durumunu gündeme getirmişti.)

Mesela, Ekim 2013’te Irak Parlamentosu Başkanı Nuceyfi, "Talabani’nin yeri artık boş kalamaz, durumu açıklığa kavuşturulmalı. Kendisini hastanede ziyaret ederek görevine devam edip etmeyeceğini netleştirmek istiyoruz” demişti!

Ancak seçim dönemi yaklaştıkça ve dahası ülkedeki dengelerin ve durmayan terörün kontrol altına alınması geciktikçe, Bağdat mahfillerinin gözleri de daha çok Talabani’ye dönmeye başlamış bulunuyor.

Son suikast vakasında neden bilinmiyor. Bilinse veya Talabani ile alakasız olsa da aslında fark etmeyecek. Çünkü en sadık koruması artık yok. Ve bu rahatsız edici bir durum.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,887 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,041 µs