iyibilgi" /> iyibilgi"/>

En Sıcak Konular

Onun derdine de düşülebilir!

21 Kasım 2013 10:33 tsi
Onun derdine de düşülebilir! Enerji hattı Türkiye’den Bulgaristan’a oradan Avusturya’ya gidecekti. Gitmedi. Yunanistan’a, oradan da İtalya’ya gidecek. Ankara’nın en yetkili ismi, ‘derdine ben mi düşeceğim’ dedi. Derdine düşülmeli mi, kim düşecek?.. iyibilgi

Uluslararası Enerji Ajansı’nın dönem başkanlığını yürütmek üzere Paris’te bulunan Enerji Bakanı Yıldız, burada gazetecilerin sorularını yanıtlarken konu Nabucco Projesi’ne geldi.

Bakan Yıldız şöyle konuştu: “Türkiye için değişen bir şey yok. Bizim amacımız Türkiye üzerindeki bin 800 kilometrelik (km) hattı tamamlamak. Şahdeniz 2 projesinden bir tane hat çıkacak. Nabucco adı için uğraşmadım, Türkiye’den boru hattı geçsin diye uğraştım ve Türkiye’den de boru hattı geçiyor. Boru hattı Türkiye’den Bulgaristan’a, oradan da Avusturya’ya gidecekti, şimdi Yunanistan’dan İtalya’ya gidiyor, onun derdine ben mi düşeceğim?”

Bu tercih elbette Ankara’nın inisiyatifinde. Neyi seçeceğine Türkiye karar verecek. TANAP’ı tercih eden Türkiye oldu ve Yıldız’ın da dediği gibi, “tedarikçi sayısı arttıkça kazanan Türkiye olacak.”

Ancak bir başka doğru daha var; dünyada ve özellikle de Ortadoğu ve yakın coğrafyasında “enerji hattı” sadece “enerji hattı” değil. Baştan sona “politik hat”lardan geçiyor ve herkes biliyor ki, küresel dengelerin bir ayağı da bu hatlara ve kaynaklara dayanıyor.

Bu yüzden bu hatların nereden başladığı, geçtiği, bittiği ve aralarda neden olduğu başlı başına “derdine düşülmesi” gereken konular. Sokaktaki sıradan vatandaşa sorulduğunda, en yalın haliyle ağzından çıkacak, “niye Yunanistan’dan geçiyor?” sorusu dahi izah isteyebilir.

Çünkü bu hattın ucu sadece bir vanaya bağlanmıyor. AB’ye, Ege’ye, paraya, Kıbrıs’a, Yunanistan’a, Akdeniz’e vs. dosyalarına bağlanıyor. Yani “dert edinmek” için yeterli malzeme var.

www.iyibilgi.com


 



Bu haber 1,936 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,614 µs