En Sıcak Konular

Tehdit ve barut seçeneği işe yaramaz

20 Kasım 2013 16:32 tsi
Tehdit ve barut seçeneği işe yaramaz İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerle ilgili, “Tehdit ve barut seçeneği müzakere masasında işe yaramaz” dedi.

 İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran ile 5+1 ülkeleri arasındaki nükleer müzakerelerle ilgili, “Tehdit ve barut seçeneği müzakere masasında işe yaramaz” dedi.

Bakanlar kurulunda yaptığı konuşmada, İran İslam Cumhuriyeti’nin tüm bölgede barış ve istikrar için çabaladığını ifade eden Ruhani, "5+1 ülkeleriyle müzakerelerimiz başarıya ulaşırsa şüphesiz bu tüm bölge ülkelerinin, komşularımızın ve dünyanın yararına olacaktır” diye konuştu.

“Biz her zaman müzakere masasında mantık ve akılcılığın olması gerektiğini dile getirdik” diyen Ruhani, barut ve tehditlerin müzakere masasında asla işe yaramayacağını, İran halkının dışarıdan gelen tehditler karşısında her zaman direndiğini ve direnmeye devam edeceğini söyledi.

Ruhani, seçimlerde söz verdikleri gibi dünya ile yapıcı etkileşimi sürdüreceklerini ancak milli menfaat ve haklarından, rejimin ve İran halkının çizdiği kırmızı çizgilerden hiçbir şekilde taviz vermeyeceklerini ifade etti.

İran’ın geçen hafta yapılan müzakerelerde sunduğu yeni plan ile iyi niyetini ispat ettiğini belirten Ruhani, şunları kaydetti:

“İran İslam Cumhuriyeti’nin planının hedefi, müzakerelerde varılacak sonucun çerçevelerinin belirlenmesiydi. Ancak maalesef bahane avcılığı ve taleplerde aşırıya kaçan bazı tutumlar, müzakerelerin başarılı bir sonuca ulaşmasına izin vermedi. Biz her zaman müzakere masasında mantık ve akılcılığın olması gerektiğini, barut ve tehditlerin müzakere masasında asla işe yaramayacağını dile getirdik.

İran halkı, dışarıdan gelen tehditler karşısında her zaman direndi ve direnmeye devam edecektir. Ama aynı zamanda her zaman mantık çerçevesinde etkileşime ve iletişime hazırdır. İnşallah yeni müzakerelerde karşı taraf da uluslararası normlar ve mantık karşısında boyun eğer. Çünkü halkımız ayrımcılığı kabul etmeyecektir. Zira mevcut olan haklar herkes için eşittir.”

Lübnan’daki patlama

Ruhani Lübnan’ın başkenti Beyrut’taki İran Büyükelçiliğinin önünde meydana gelen patlamayla ilgili, “Seslerini dünyaya başka meşru yollarla duyurmayı başaramayan, nahoş sözlerine değer verilmeyen devletler ve rejimler, güya terör ve şiddet yoluyla gözdağı vererek seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Ancak çok büyük bir yanılgı içerisindeler. Zira bölge halkı özellikle de İran halkı seçmiş oldukları birlik ve beraberlik yolunda ilerleyeceklerdir” değerlendirmesinde bulundu.

Patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini ileten Ruhani, “Terör, gözdağı ve şiddetle hedeflerine ulaşabileceklerini düşünenler her zaman olduğu gibi bu sefer de yanıldılar” dedi.

AA



Bu haber 874 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,261 µs