En Sıcak Konular

Ak Parti'nin 6 büyükşehir adayı belli oldu

20 Kasım 2013 11:17 tsi
Ak Parti'de üç dönemi dolduranlardan Fatma Şahin Gazianpet'te, Recep Akdağ Erzurum'da, Ahmet Edip Uğur ise Balıkesir'de aday olacak.

Ak Parti'nin üç dönemi dolduran milletvekillerini belediye başkanlığına kaydıracağı yönündeki iddiaları doğrulayan ilk adım atıldı. İddiaya göre, üç dönemi dolduranlardan Binali Yıldırım İzmir'de, Fatma Şahin Gazianpet'te, Recep Akdağ Erzurum'da, Ahmet Edip Uğur ise Balıkesir'de aday olacak. İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri, Bursa ve Samsun gibi şehirlerde mevcut başkanların yerlerini koruyacakları ifade ediliyor.

Asım Güzelbey'in aday olmayacağını açıkladıktan sonra gözler Gaziantep'e çevrilmişti. AK Parti'de 3. dönemini dolduran Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'ten aday olacak. Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ memleketi Erzurum'da Belediye Başkan adayı olarak yarışacak

2009 yerel seçimlerinde CHP'ye kaptırdığı Antalya'yı yeniden almak isteyen AK Parti, burada çok titiz bir çalışma yürüttü. Genel Merkez, aday olarak Mevlüt Çavuşoğlu'nun da adının geçtiği Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Menderes Türel'de karar kıldı. Türel'in adaylığının resmi olarak açıklanmasından sonra Antalya'da yeniden Mustafa Akaydın ve Menderes Türel rekabetini görmüş olacağız.

Aynı Bakan Fatma Şahin gibi AK Parti'de 3. dönemini dolduran bir diğer isim olan Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilecek. Son seçimlerde Balıkesir'i Milliyetçi Hareket Partisi'ne kaptıran Edip Uğur'u aday göstermekle yerel seçimlere ne kadar önem verdiğini de göstermiş oldu.

Akdeniz'in incisi Mersin'de de büyük hedefler yola çıkan AK Parti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda müsteşar olarak görev yapan Ahmet Zahteroğulları'nı aday olarak gösterecek. Zafer Çağlayan'ın da buradan aday olabileceği belirtiliyor.

Daha önce bazı şehirlerde kaymakam ve vali yardımcısı olarak görev yapan Zahteroğulları, Mersin Vali Yardımcılığı ve Mersin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevlerinde bulundu. Kulislerden aldığımız bilgilere göre Zahteroğulları'nın aday adayı olması için AK Parti Genel Merkezi'nden destek aldığı konuşuluyor.

AK Parti, Sakarya'da başarılı projelere imza atan mevcut başkan Zeki Toçoğlu ile devam karar aldı.

TARTIŞMALI İSİMLER

Kabinede yer alan bazı bakanların ismi ise tartışılıyor. İllerden gelen talepler doğrultusunda Mersin için Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Hatay için Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Şanlıurfa için Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile mevcut Başkan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın isimleri üzerinde duruldu. Ancak bu isimlerin adaylığı konusunda bir karar verilmedi.

Toplantılarda, Diyarbakır konusunda ise Nihat Hatipoğlu'nun ismi üzerinde durulduğu öğrenildi.

Ordu'da İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz ile eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin adı ön planda.

Batman'da da eski milletvekili Mehmet Emin Ekmen'in adı geçiyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ise İstanbul'da Sarıyer ya da Ataşehir'den aday gösterileceği iddia ediliyor.

Büyükşehirlere aday yapılacak bakanların seçim çalışmalarını rahat olarak sürdürebilmeleri için Aralık ayında önemli bir kabine değişikliğine gidecek. 8 ile 10 bakanın değişmesi beklenen revizyonda AK Parti grup başkanvekillerinden birinin de isminin bakan olacağı öğrenildi.

Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,033 µs