En Sıcak Konular

''Ayıp etmişim hicap duyuyorum''

20 Kasım 2013 09:49 tsi
28 Şubat Davası sanıklarından dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral Saner, Meral Akşener'e yönelik sözleri karşısında "Ben kibar İstanbul çocuğuyum" dedi.

28 Şubat Davası sanıklarından dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral Çetin Saner, Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada yaptığı savunmada, Genelkurmay İstihbarat Başkanı'nın, Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik iç ve dış tehditler hakkında çalışma yürüttüğünü anımsatarak, irtica tehdidi kavramının 1976'da gündeme alındığını dile getirdi.
 
İstihbarat Başkanı olarak kendisinin Genelkurmay Hareket Başkanlığının faaliyetlerinden sorumlu tutulmaması gerektiğini ifade eden Saner, iddianameye dayanak yapılan belgelerin, onaysız ve kayıtsız fotokopiler olduğunu savunarak, bunların görevde olduğu birimle ilgili olmadığını öne sürdü.
 
Batı Çalışma Grubu'nda (BÇG) çıkan emirlere katkıda bulunduğu iddiasını kabul etmediğini belirten Saner, asılsız bir ithamla karşı karşıya bulunduğunu iddia etti.
 
İddianamede yer verilen bazı konularla ilgili herhangi bir emir vermediğini ve eylemde bulunmadığını savunan Saner, o döneme ilişkin iddianamede yer verilen Genelkurmay Genel Sekreterliğinin toplantısına katılmadığını ve bu tarihte izinli olduğunu dile getirdi.
 
O dönemde, yargı mensuplarına ve basına verilen brifinglerde yer aldığını ve konuşma yaptığını hatırlatan Saner, ancak bu brifinglerin koordinatörü olmadığını, bunları organize etmediğini, kimseye herhangi bir davetiye göndermediğini savundu.
 
Şemdin Sakık'ın iddianameye konu edilen ifadelerine de değinen Saner, "Sakık ile ilgili iki hususu gayet iyi hatırlıyorum. Bir, yerini tespit ederek yakalamaya çalıştığımız için yaptığımız faaliyetler. İkincisi, yakalandıktan sonra yakalayan Tuğgeneral Engin Alan'ı, Genelkurmay Karargahı'na geldiğinde alnından öpmüşümdür" dedi.
 
Dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'e söylediği ilişkin sözlerle ilgili olarak da konunun BÇG ve Hükümeti düşürmekle ilgisinin bulunmadığını savunan Saner, bu konuda Akşener'in de şikayetinin bulunmadığını anımsattı. Saner, "Eğer suç olduğunu düşünüyorduysa beni mahkemeye verseydi" diye konuştu.
 
Akşener'e yönelik sözleri nedeniyle hicap duyduğunu dile getiren Saner, "Evet ayıp etmişim. Yakışmamıştır. Özür de diledim" dedi.

Ben kibar İstanbul çocuğuyum
 
Müşteki Şevket Kazan'ın avukatı Yılmaz Bölükbaşı, Mustafa Kahramanyol'a ve Meral Akşener'e ilişkin sözlerini anımsatarak, "Çetin Saner olarak üslubunuz bu şekilde midir" sorusu üzerine, Saner, "Benim üslubum bu değildir. Ben kibar İstanbul çocuğuyum" diye yanıt verdi.
 
Müşteki avukatlarından Emrullah Beytar'ın "BÇG'nin çalışmalarıyla ilginiz var mı" sorusu üzerine Saner, bu oluşumla ilgisinin bulunmadığını savundu.

aa


Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,709 µs