En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Ahmet Kaya çıkışı

20 Kasım 2013 09:42 tsi
Başbakan’ın, “Ahmet Kaya yaşasaydı yanımızda olurdu” sözlerine sert çıkan CHP lideri, “Kaya’yı istismar etti. Bugün yaşasaydı, Gezi eylemcilerinin yanında olurdu’’ dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grubu’nda yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan’ın, Ahmet Kaya’yı istismar ettiğini söyledi.

Erdoğan’ın Diyarbakır’da yaptığı konuşmada söylediği “Ahmet Kaya yaşasaydı o da bugün yanımızda olurdu” sözlerine sert çıkan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“O hiçbir zalimin yanında olmadı. O çok iyi biliyordu, iktidar yalakasından sanatçı çıkmaz. Diktatörlerin temel bir özelliği vardır. Her şeyi istismar ederler. Dini, etnik kimliği, sanatçılığı istismar eder. Erdoğan Ahmet Kaya’yı da istismar etti. Ahmet Kaya bugün hayatta olsaydı Gezi eylemcilerinin yanında olurdu ve şimdi hapisteydi.”

Kılıçdaroğlu, Gezi olaylarında yaşanan yaralanma ve ölümleri anımsatarak, “Ahmet Kaya gibi duyarlı sanatçı böyle bir olay karşısında Erdoğan’a övgüler düzebilir miydi? Ahmet Kaya, Gezi eylemcilerinin yanında olurdu, sen de onun karşısında olurdun. Ahmet Kaya, Ethem Sarısülük için, Ali İsmail Korkmaz için türküler yazardı” diye konuştu.

PERWER’E ULUDERE TEPKİSİ

Şivan Perwer’e de Diyarbakır’daki törene katıldığı için tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Şivan Perwer’e sormak isterim” diyerek şöyle devam etti: “Uludere’de öldüren 34 vatandaşımızın hesabı verilmeden sen hangi yüzle Erdoğan’a övgüler düzüyorsun? 34 yurttaşımız öldürüldü. Kanları bile kurumadı. Dışarıda oturacaksın, Uludere’de öldürülen yurttaşlarımız var diyeceksin, talimatı veren Erdoğan ve sen ona övgüler düzeceksin. Failleri ortada emri veren Erdoğan. Sen ona övgüler düzeceksin. Nasıl olur? Sen sanatçısın, sanatına, sesine saygı duyarız. Ama sanatçı zalimin yanında yer almamalı. Ahmet Kaya’nın gösterdiği yürekliliği göster. Şivan Perwer çıktığı sahnede sanatçı kimliğini geride bıraktı.”

ÜLKENİN KRALI DEĞİLSİN

CHP li­de­ri, ders­ha­ne­le­rin ka­pa­tıl­ma­sı ha­zır­lık­la­rı ne­de­niy­le de Er­do­ğa­n’­a sert tep­ki gös­ter­di. “O­tur­muş ka­rar ver­miş be­ye­fen­di. Ders­ha­ne­ler ka­pa­na­cak. Sen kim­sin ya­hu­” di­ye so­ran Kı­lıç­da­r-oğ­lu, “Sen ken­di­ni evi­nin kra­lı zan­ne­de­bi­lir­sin, ama ül­ke­nin kra­lı de­ğil­sin. Ön­ce otu­rup adam gibi dü­şü­ne­cek­sin. Ne­den bu ders­ha­ne­ler var? Öğ­ren­ci­le­ri ders­ha­ne­ye mec­bur kı­lan eği­tim sis­te­mi de­ğiş­me­dik­çe, bu sis­tem de­ğiş­mez” dedi.

Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,494 µs