En Sıcak Konular

Barzani'ye önemli görev

20 Kasım 2013 08:37 tsi
Barzani'ye önemli görev Barzani’nin Diyarbakır ziyaretinde önemli bir görev üstlendiği ortaya çıktı.

PKK’lıların dağdan inişine vereceği desteğin yanı sıra Barzani, coğrafyadaki tüm Kürt partilere ve gruplara ‘Türkiye’deki çözüm sürecine inanın’ diyecek.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Başkanı Mesud Barzani Irak’ın Erbil kentinde düzenlenmesi planlanan Ulusal Kürt Konferansı’nda Suriye, Irak, İran ve Türkiye’den gelecek heyetlere “Çözüm sürecine destek verin, çatışmalar bitsin, bölgeye istikrar gelsin” çağrısı yapacak. Başbakan Erdoğan’ın davetlisi olarak Diyarbakır’a gelen Barzani’nin çözüm sürecine vereceği destekte en önemli rolü coğrafyadaki Kürtlere ‘Türkiye’ye inanın’ mesajı olacak. Barzani’nin Kürtlere çözüm sürecini anlatarak destek vereceğini söylediği öğrenildi.

İLK ÇAĞRIYI ERBİL’DE YAPACAK

Akşam'da yer alan habere göre; Kuzey Irak’a dönen Barzani’nin ilk çağrıyı Erbil’de yapılması planlanan Kürt Ulusal Konferansı’nda yapacağı ifade edildi. Barzani son olarak ileri bir tarihe ertelenen Kürt Ulusal Konferansı’nda ‘Türkiye’deki çözüm sürecine destek verin’ çağrısı yapacak. Barzani, konferansta Suriye’den PYD eşbaşkanları Salih Müslim ve Asya Abdullah, Kürt Yüksek Konseyi Üyesi Aldar Xelil, İran’dan PJAK, İran Kürdistan Demokrat Partisi, Kürdistan Özgürlük Partisi heyeti, Kandil’den PKK yöneticileri, Irak’tan Celal Talabani’nin partisi Kürdistan Yurt Severler Birliği (KYB) ve KCK’nın Irak yapılanması Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK) heyeti ile Türkiye’den BDP ve DTK heyetine tarihi bir çağrıda bulunacak. Bölgedeki birçok Kürt STK temsilcilerinin de katılacağı konferansta Barzani, “Türkiye’deki çözüm sürecine hep birlikte destek olalım. Coğrafyamızda yıllardır süren savaş, çatışmaları bitsin. Bölgeye barış, huzur ve istikrar gelsin” diyecek.



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,932 µs