En Sıcak Konular

PKK'ya sıcak kumanya skandalı

18 Kasım 2013 09:30 tsi
Şırnak Belediyesi'ne ait araç PKK kamplarına sıcak kumanya taşırken uçuruma düştü. İki belediye çalışanı ile PKK'lı klavuz öldü.

Şırnak Belediyesine ait araç, belediye yemekhanesinden PKK'ya sıcak karavana götürürken uçurumdan yuvarlandı. İki belediye çalışanı ile kılavuzluk için araçta bulunan iki PKK'lı toplam dört kişi öldü. Ölen PKK'lıların cesetlerini PKK'lılar aldı.

İki belediye çalışanının cesetleri kaza yerinden alınıp skandalın üzeri örtüldü. Şırnak'ta meydana gelen ve basına 'Şırnak belediyesine ait araç uçuruma düştü iki belediye personeli öldü' şeklinde yansıyan olayla ilgili skandal yaratacak iddialar ortaya atıldı.

İddialara göre 4 Kasım tarihinde Şırnak belediyesi personelleri Ömer Kayaş ve Abdulkerim Güngen, Şırnak Belediyesine ait araca yükledikleri sıcak karavanayı PKK'nın kampına doğru yola çıktı.

Gazeteport'un elde ettiği bilgilere göre; Şırnak'ın Toptepe (Avkamasiya) köyü yakınlarında kendilerine klavuzluk yapacak 2 PKK'lıyı da araca alan belediye çalışanları PKK'nın kampına doğru yola devam etti. Ancak kullandıkları araç Serdehl mezrası yakınlarında yoldan çıkarak 200 metrelik uçurumdan aşağıya kullanılmayan bir maden ocağının önüne düştü. Araçta bulunan dört kişi hayatını kaybederken, sıcak karavana da etrafa saçıldı. Kumanyanın gecikmesi üzerine çevrede araştırma yapan PKK'lılar kendilerine kumanya getiren aracın uçuruma düştüğünü, iki belediye çalışanı ve iki arkadaşlarının öldüğünü belirledi.

Olay yerinde hayatını kaybeden iki arkadaşını alan PKK'lılar Şırnak Belediyesi ile irtibata geçerek kazayı haber verdi.

Olay yerine gelen jandarma araç içinde sıkışmış börek tepsileri, araca ve çevreye dökülmüş sıcak yemek kazanları ile Ömer Kayaş ve Abdulkedim Güngen'in araçtan uçuruma savrulmuş cesetlerini AFAD yardımı ile uçurumdan alarak Şırnak Devlet Hastanesine getirdi.
 
Olay medyaya 'iki belediye personeli belediyeye ait araçla uçuruma düştü' şeklinde yer aldı. Ancak olay yerindeki araçta PKK'nın Cudi kampına götürülmek üzere bulunan Şırnak Belediyesine ait araç ve sıcak karavana konusunda bugüne kadar herhangi bir işlem yapılmadı. İddialara göre PKK'nın Cudi kamplarına belediyeden hemen hemen her gün sıcak karavana taşınıyor. Özellikle etli yemek ve bazı günler yarım tona yaklaşan muz ve meyve gönderilmesine dikkat ediliyor.




Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,811 µs