En Sıcak Konular

Esed güçleri 44 kişiyi öldürdü

18 Kasım 2013 08:12 tsi
Suriye'de Esed güçlerinin düzenlediği operasyonlarda 44 kişi hayatını kaybetti.

Suriye rejimine bağlı ordu birliklerinin ülke genelinde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 3'ü kadın, 2'si çocuk olmak üzere 44 kişi öldü.
 
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetimindeki yerlere kara ve havadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda Halep'te 12, Dera'da 10, başkent Şam'ın banliyölerinde 6, Hama ve İdlib'de 5'er, Humus'ta 4, Deyru'z Zor ve Lazkiye'de birer olmak üzere 44 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.
 
Ölenler arasında 15 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesinin de bulunduğu belirtildi.
 
Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada ise Esed yönetimine bağlı güçlerin başkent Şam'ın Duma, Yermuk, Dareyya, Berze, Kabun ve Cobar bölgesine havan topu ve roketlerle saldırdığı ifade edildi.
 
ÖSO birliklerinin Şam'ın Haresta banliyösündeki askeri araç tamirhanelerinin bulunduğu bölgenin büyük bir kısmının denetimini sağladığı ve silahlı muhaliflerin rejim güçlerine büyük kayıplar verdirdiği kaydedilen açıklamada, Suriye ordusunun Şam'ın güney bölgesine düzenlediği operasyonlar nedeniyle halkın şehir merkezine kaçmaya başladığı bildirildi.
 
Rejim güçlerinin başta Humus olmak üzere birçok kentte muhaliflerin denetiminde olan bölgeleri savaş uçaklarıyla bombaladığı belirtildi.
 
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubun etkisiz hale getirildiğini ve araçlarının imha edildiğini duyurdu.
 
Haberde, "teröristlerin" Şam'ın merkezine attıkları havan toplarında onlarca sivil vatandaşın yaralandığı öne sürüldü.
 
Tevhid Tugayı Komutanı Salih hayatını kaybetti
 
Öte yandan Suriye'nin Halep kentindeki en büyük silahlı muhalif gruplardan Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih'in, hava bombardımanında yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi.
 
AA muhabirinin muhalif kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ülkenin ikinci büyük kenti Halep'te, 14 Kasım'da orduya ait bir uçağın muhalif Tevhid Tugayı'nın karargahını "varil bombasıyla" vurması sonucu bazı üst düzey komutanlarla ağır yaralanan Salih, hastaneye kaldırıldıktan kısa süre sonra yaşamını yitirdi.
 
Suriye'deki iç savaşın ilk aylarından bu yana kırsaldaki muhalifleri temsil eden Abdulkadir Salih, bölgedeki silahlı muhalifleri bir araya getirerek, Tevhid Tugayı'nı kurmuştu. Esed rejimi ise Salih'in başına 200 milyon dolar ödül koymuştu.
 
Suriye Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının tugayın denetimindeki Piyade Okulu'nu "varil bombasıyla" vurması sonucu, genel komutan Abdulkadir Salih ve üst düzey komutan Abdulaziz Selam yaralanmış, tugayın önemli komutanlarından Ebu Tayyip de hayatını kaybetmişti.

aa


Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,194 µs