En Sıcak Konular

CHP’den 6 bin kişilik katılım töreni

17 Kasım 2013 13:52 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı tarafından Celal Atik Spor Salonu’nda üye katılım töreni düzenlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan keskin, Sezgin Tanrıkulu’nun da katıldığı törende, CHP'li yetkililerin verdiği bilgiye göre yaklaşık 6 bin kişi partiye katıldı.

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Türkiye’nin çok ciddi sıkıntılardan geçtiğini belirterek, “Türkiye’de işsizlik, gelir dağılımı, demokrasi, insan hakları sorunu var. Yargı siyasi iktidarın şube müdürlüğü haline geldi. Siyasal iktidarın düşüncelerine karşı olanlar biber gazı, cop ile caydırılmaya çalışılıyor. Cumhuriyet ile kazandığımız değerleri aşındırarak tarihten gelen varlıklarımız yok edilmeye çalışılıyor. Bayramlar yasaklanıyor. Yapay gerekçelerle yasaklamaların temelinde toplumu bölmek vardır. Türkiye’nin bu durumdan kurtulması gerekiyor. Türkiye’nin toplumsal bir reflekse, sivil başkaldırıya ihtiyacı var. Sosyal demokrasinin Türkiye’deki örgütlü gücü CHP’dir. Kapılarımız herkese açılmalı. Özellikle ana kademe örgütlerimiz yeni üyeler getirmelidir. Her kesimden insanları kucaklamalıyız. CHP’li üyeler partimizi ideolojik ve çalışma olarak anlatmalıdır. Partinin kapıları herkese açılmalıdır.” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da birlik ve beraberlik mesajı verdi. Türkiye’nin kutuplaşma, ayrışma içerisinde olduğunu ileri süren Tanrıkulu, “Türkiye’de sosyal demokrasinin değerleri var. Kimse merak etmesin CHP var. Ülkede solu bu çatı altında bir araya getireceğiz. Biz kavramların içini boşaltmıyoruz. Yeniden Türkiye’yi bütünleştiriyoruz. Bunu Şırnak’ta, Hakkari’de yapıyoruz. Yeni CHP diyoruz ve geliyor. Türkiye’yi ayrıştırdılar ve kutuplaştırdılar. Biz her kesime kucak açıyoruz.” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir’de CHP’ye bir yıldan bu yana yeni 20 bin üyenin katıldığını ifade ederek, “İzmir barışın hoşgörünün, özgürlüğün şehridir. Bunu sürdürmek için aramıza arkadaşlarımız katıldı. Büyüyerek iktidara yürüyoruz. Hoşgörüsüz, ötekileştirici, ayrıştırıcı bir iktidarı yerel seçimlerde yeneceğiz. Yeni iktidarı bizler çıkarmak zorundayız. Partimizi 76 milyonun partisi yapmak, emekçileri iktidar yapmak için çabalıyoruz. CHP ülkemizin kurucusudur. Kimseyi ayırmaz. Cami, kilise, cemevi, sinagog ile barış içinde yaşıyor. Ülkenin her kesiminden gelenle bir aradayız. Bayrak, millet ve bu vatan hepimizindir. Yerel seçimlerde 30 ilçede iktidar olacağız. Vatandaşın kaynağını doğru kullanan belediye başkanları olacak. Büyükşehirde Atatürkçü, doğayı, yeşili seven başkan olacak. Bu belediye başkanlarını halk, örgüt, bütün kesimler belirleyecek.” dedi.

Törene, CHP Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Musa Çam ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, parti yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

cihan

Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,489 µs